Apelul UNICEF pentru romani: Raspanditi spiritul Pastelui, nu virusul!

Comunicat de presa
Sambata, 18 Aprilie 2020, ora 20:20
12861 citiri
Apelul UNICEF pentru romani: Raspanditi spiritul Pastelui, nu virusul!
Foto: UNICEF Romania

Pentru majoritatea oamenilor care traiesc in Romania, Pastele este o sarbatoare speciala care aduce multa bucurie. Este o perioada in care familiile se bucura impreuna de o sarbatoare draga sufletului, in spiritul unitatii.

UNICEF in Romania si Organizatia Mondiala a Sanatatii transmit cele mai calde urari tuturor celor care sarbatoresc Pastele.

Spiritul comunitatii, simbol central al Pastelui, capata valente noi in acest an. Traim vremuri fara precedent, in care gesturi fizice semne ale pacii si respectului, ca strangerea unei maini sau intalnirile unui numar mare de persoane, ne expun riscului de a ne infecta cu COVID-19. Prin urmare, in acest an, spiritul Pastelui presupune si un simt al solidaritatii si responsabilitatii de a ne proteja pe noi si pe ceilalti de COVID-19.

Apelul nostru catre toate familiile din Romania este: Raspanditi spiritul Pastelui, nu virusul!

Mai mult ca oricand ne putem folosi de tehnologia moderna pentru a ne conecta cu rudele si prietenii care locuiesc atat departe, cat si aproape: distanta fizica nu inseamna izolare sociala. Sa pastram legatura sarbatorind Pastele in moduri noi si inovatoare.

Masurile de distantare fizica ne protejeaza pe noi, pe cei dragi si intreaga comunitate. Ii protejeaza in mod special pe cei mai vulnerabili: persoane varstnice, persoane cu afectiuni medicale preexistente, persoane fara adapost si persoane marginalizate.

Respectarea recomandarilor de distantare fizica ii protejeaza si pe cei care lucreaza in sistemul sanitar, care, cu mult curaj, neobositi, zi si noapte, au luptat impotriva pandemiei inca de la primele cazuri semnalate.

Noi trebuie sa stam acasa pentru ca ei sa poata merge la munca, sanatosi, pentru a-i ingriji pe cei bolnavi.

UNICEF in Romania face apel la toti cetatenii acestei tari sa joace in continuare un rol esential in lupta contra pandemiei de coronavirus, ramanand acasa.

Secretarul General al ONU, Antonio Gutierrez, ne reaminteste ca in aceasta perioada a sarbatorilor crestine, cat si a altor sarbatori religioase, sa "transmitem ganduri speciale personalului medical care lupta eroic in prima linie impotriva acestui virus teribil si tuturor celor care lucreaza pentru ca localitatile in care traim sa continue sa functioneze, sa ni-i amintim pe cei mai vulnerabili dintre cei vulnerabili, sa ne reinnoim credinta unul in celalalt si sa ne regasim puterea in binele de care dam dovada in aceste vremuri tulburi, intrucat comunitatile de diferite confesiuni religioase si traditii se unesc in spiritul solidaritatii. Impreuna putem si vom infrange acest virus, prin cooperare, solidaritate si credinta in umanitatea noastra comuna."

Indrumari din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#coronavirus biserica, #UNICEF Romania , #coronavirus
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Îhîîî... Să vedem cum mai aduceți voi copiii la școală...