Medic, apel disperat după bilanțul negru de decese COVID: „Oamenii îşi pun speranţa în 112 şi în spitale, fără să realizeze că asistenta medicală oferită este de dezastru"

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 17:29
4160 citiri
Medic, apel disperat după bilanțul negru de decese COVID: „Oamenii îşi pun speranţa în 112 şi în spitale, fără să realizeze că asistenta medicală oferită este de dezastru"
România a înregistrat peste 400 de decese marți, 12 octombrie FOTO Ro Vaccinare

Una din 10 persoane sunt contagioase, în acest moment, iar dacă ne suim în autobuz cel putin două persoane răspândesc virusul SARS CoV-2, a scris într-o postare pe Facebook, medicul primar de medicină internă, Sorin Paveliu.

În mesajul dur si disperat, medicul face o paralelă cu decesele de la Revoluţia din 1989 si cu cele de la Cutremurul din 1977.

"Sunt șocat! 442 de decese într-o singură zi. La marele cutremur din 4 martie 1977 au murit aproximativ 1.600 de oameni. În urma Revoluției din 1989 aproape 1.200 de și-au pierdut viață. Astăzi, în numai 3-4 zile pierdem un număr echivalent de români și acest lucru nu pare să mai impresioneze pe nimeni".

Acesta mai scrie că a obosit şi critică extrem de aspru lipsa de reacţie a autoritaţilor, care parcă au căzut "într-o tăcere asurzitoare".

"Ieri stând la o coadă la farmacie, am putut observa cum cei din faţa mea, cei mai mulți tineri, cumpărau pe banda rulantă antitermice, diverse suplimente alimentare aiuristice, antibiotice (cu sau fară rețetă), teste rapide de diagnostic pt COVID 19. O nebunie!

În același timp, oamenii își pun speranța în 112 și în spitale, fară să realizeze că asistenta medicală oferită în prezent este, intr-adevar, de dezastru, adică minimală. Se pierd vieți datorita numărului imens de infectări care implica și număr proporțional de cazuri grave, în special în rindul celor care oricum vita le atîrna de un fir de par datorita comorbiditatilor.

Se pierd vieți și pentru că nu ai cum să îngrijești corespunzător cohorte de urgente. Este o iluzie. Orice tânăr cu o viroză oarecare este candidat la a face o pneumonie bacteriană. Netratată la timp poți să-ți pierzi tot ceea ce ai mai de preț, viața!

Iar în acest timp, România este abandonată de autorități ca un imens vas care a lovit un iceberg. Este o tăcere asurzitoare, nici macar muzica orchestrei de pe Titanic nu se aude, nici un oficial al Ministerului Sănătății nu are absolut nimic de spus populației, pe nici un post de televiziune (pe dr.Gheorghiță nu-l consider oficial al Ministerului Sănătăţii - sarcina sa fiind aceea de a asigura logistic vaccinarea).

Mi se face rău cînd sună telefonul pentru a comenta, alături de alti ciţiva, precum Marinescu, Mahler, Jurma, Cherecheș etc, care ne-am prins în acest dans, al suplinirii lipsei de comunicare din partea MS (Ministerul Sănătăţii)! Ce să comentezi? Că oamenii nu-și fac treaba? Că masurile, și alea puține sunt aberante?

Care sunt măsurile de natura să împiedice transmiterea acestei viroze? Care au fost cînd aveam o incidenta de 3/mie, la 6 la mie? Operaționalizam paturi de ATI! Zău!? Și câţi scapă pentru că au ajuns într-un asemenea pat? Vaccinați-vă! Nu vreau!

Până și cele mai bune intenții sunt sunt lovite de incapacitatea de a înțelege răul pe care îl facem. Ieri, la o emisiune care s-ar fi dorit benefica, involuntar realizatorii TVR1 au pus la dispoziție unor inconștienți tribuna și spatiu de emisie de o ora pentru a-și perora imbecilitatea și explicațiile rupte de realitate privind inexistenta Covidului 19!

Totul atinge un tembelism grotesc, necontrabalansat de autorități. Practic 1 din 10 persoane sunt în acest moment contagioase!!! Da, 17/1000 = 1,7% x cu cel puțin 5 persoane neraportate la 1 testata pozitiv => 10%!!! Daca ne suim în autobuz, cel puțin doua persoane raspindesc virusul. Daca intram în hipermarchet, putem să ne intersectam cu 20-50 de persoane, cine mai știe!

Am abandonat carantina! Oamenii merg la muncă și intră în colectivități ca și cum ar fi o stare absolut normală fară ca cineva să-i testeze la ieșirea din localități crunt lovite de infecție! Am obosit", a conchis Sorin Paveliu.

Suspendat pe viață pentru că a atins-o nepotrivit pe fata din ring, luptătorul iranian explică: ”Sunt bărbat însurat” VIDEO
Suspendat pe viață pentru că a atins-o nepotrivit pe fata din ring, luptătorul iranian explică: ”Sunt bărbat însurat” VIDEO
Luptătorul iranian Ali Heibati a făcut un gest scandalos la o gală MMA organizată în Rusia sâmbătă, 20 aprilie, pentru care a fost suspendat pe viață. Sportivul născut în Iran, dar...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Sorin Paveliu, #medic primar, #carantina, #vaccinare, #Covid 19, #farmacie, #viata , #Val patru COVID