ANP: 27 de detinuti de la Penitenciarul Craiova - confirmati pozitiv cu COVID-19

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 12:22
3225 citiri
ANP: 27 de detinuti de la Penitenciarul Craiova - confirmati pozitiv cu COVID-19
FOTO: Unsplash

Un numar de 27 de detinuti custodiati de Penitenciarul Craiova au fost confirmati pozitiv cu COVID-19, informeaza marti, 13 octombrie, Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

"Avand in vedere confirmarea pozitiva cu SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administratia locului de detinere si Directia de Sanatate Publica Dolj au demarat verificarile pentru stabilirea contactilor si a potentialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de imbolnavire. Persoanele in cauza nu prezinta simptome specifice COVID-19 si se aflau cazate in acelasi spatiu. Tratamentul specific le va fi asigurat in cadrul Penitenciarului Spital Bucuresti-Jilava, conform metodologiei interne", precizeaza ANP.

Conform sursei citate, pentru limitarea potentialului risc, se continua testarea intregului efectiv de detinuti si a cadrelor unitatii.

"Administratia locului de detinere urmeaza indicatiile Directiei de Sanatate Publica Dolj si implementeaza masurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spatii, intensificare triaj epidemiologic cadre si detinuti, intensificare monitorizare medicala detinuti).

Starea de spirit in randul persoanelor private de libertate este optima, iar masurile de informare/consiliere completeaza demersurile specifice de interventie. De asemenea, activitatile operative curente se deruleaza fara disfunctionalitati. Pana la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare ramane incerta", mentioneaza ANP.

Penitenciarul Spital Bucuresti-Jilava asigura gestionarea cazurilor usoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din randul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele functionale si resursele materiale disponibile fiind valorificate in interesul superior al acestora. De asemenea, Administratia Nationala a Penitenciarelor a prevazut, raportat la contextul epidemiologic national, reintroducerea unor masuri de preventie, destinate limitarii situatiilor de risc, mai arata sursa citata.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
#covid, #inchisoare, #puscariasi , #penitenciar