Angajatii Ministerului Tineretului si Sportului intra in greva generala

Marti, 24 Iulie 2018, ora 13:36
4768 citiri
Angajatii Ministerului Tineretului si Sportului intra in greva generala
Foto: Facebook/ SNST CSM Calarasi

Angajatii Ministerului Tineretului si Sportului demareaza mai multe actiuni de protest care se vor incheia cu greva generala pe 8 august, potrivit Sindicatului National Sport si Tineret (SNST), afiliat la Federatia Publisind si membru al Blocului National Sindical.

"Sindicatul National Sport si Tineret protesteaza in numele a peste 3.500 de salariati din Sport si Tineret care s-au saturat sa fie bataia de joc a conducerii ministerului. Astazi, in urma aplicarii prevederilor Legii salarizarii 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, functie, este platit cu 1.300 lei net/luna.

Membrii nostri au asteptat suficient dupa promisiunile mincinoase al reprezentantilor MTS si MMJS si sunt hotarati sa inceteze munca pe o perioada nedeterminata", se arata in comunicatul semnat de presedintele sindicatului, Andy Nagy.

Actiunile de protest ale SNST se vor desfasura in perioada urmatoare dupa urmatorul program:

27 iulie - Greva de avertisment, ziua I, incetarea activitatii intre orele 10:00-12:00 in Sport si Tineret, in intervalul mentionat, salariatii vor protesta in fata propriilor institutii, va fi oprita intreaga activitate.

2 august - Greva de avertisment, ziua a II-a, incetarea activitatii intre orele 10:00-12:00 in Sport si Tineret

2 august - Intre orele 10:00-12:00 miting de protest la MTS, vor participa 400 de persoane din Bucuresti si din tara, protestul va fi urmat de un mars spre Camera Deputatilor si Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar altii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicarile, in acest interval, salariatii din teritoriu protesteaza in fata propriilor institutii

8 august - Greva generala, incetarea totala a activitatii in Sport si Tineret pana la solutionarea revendicarilor.

Pe perioada grevei, angajatii vor respecta legislatia in vigoare si vor asigura serviciile esentiale aflate in sarcina institutiei, reprezentand cel putin o treime din activitatea normala.

Revendicarile SNST sunt cele sustinute in comunicarea cu factorii decidenti inca de la inceputul anului:

  • egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat in plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016,
  • reincadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferentiat pe functii, raspundere, vechime),
  • plata muncii in zilele de sambata si duminica, sarbatorile legale si a orelor suplimentare, a
  • cordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul national,
  • acordarea sporurilor - aplicarea regulamentului de sporuri,
  • egalizarea salariilor celor din federatiilor sportive nationale, la nivelul celor din subordonatele MTS,
  • acordarea voucherelor de vacanta pentru salariatii federatiilor sportive nationale,
  • suplimentarea numarului de angajati,
  • deblocarea posturilor vacante
  • prelungirea contractului colectiv de munca.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#greva generala Ministerul Tineretului Sportului, #greva Ministerul Tineretului Sportului , #greva generala