Angajatii de la Metrou ameninta cu greva

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 13:48
2137 citiri
Angajatii de la Metrou ameninta cu greva
Foto: Arhiva

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat luni ca, daca salariile angajatilor Metrorex vor fi diminuate cu 25% in urma taierii sporurilor, asa cum ar prevede acordul cu FMI, acestia ar putea intra in greva, cel tarziu in decembrie.

"Am primit o adresa datata 4 octombrie, in care directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, prezenta un extras din proiectul de acord cu Fondul Monetar International (FMI) si in care ni se aduce la cunostinta ca trebuie reduse costurile prin eliminarea sporurilor la Metrorex. Totodata, mai este mentionat ca frecventa trenurilor trebuie sa fie mai mica. Elimnarea sporurilor va duce la reducerea salariilor cu 25%, asa cum se arata in adresa, la intreprinderile de stat ce intregistreaza pierderi", a precizat Radoi.

Potrivit acestuia, Metrorex are doar o singura datorie, catre Alstom, de 50 milioane euro si nu are pierderi si nu vede de ce compania se afla pe lista de monitoruzare a FMI.

"Se lucreaza la bugetul pentru anul viitor si, daca vor fi diminuate salariile, va anuntam ca USLM nu este de acord cu diminuarea drepturilor si, ca atare, vom protesta, vom riposta in conformitate cu legea, urmand toti pasii, respectiv declansarea conflictului de munca, concilierea, greva de avertisment si greva generala. In maxim o luna vom afla cum stau lucrurile si daca fondul de salarii va fi diminuat. Cel tarziu in decembrie am putea declansa greva", a spus liderul USLM.

Acesta a mai precizat ca pe 13 octombrie a fost facuta o adresa catre ministrul transporturilor, Anca Boagiu si ca se asteapta o invitatie la discutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#amenintare greva angajati Metrorex, #greva diminuare sporuri , #greva metrou