Angajata a Agentiei de Dezvoltare Regionala retinuta pentru spalare de bani

Vineri, 03 August 2012, ora 15:47
2604 citiri
Angajata a Agentiei de Dezvoltare Regionala retinuta pentru spalare de bani
Foto: Arhiva

Procurorii DNA Cluj au cerut retinerea Cosminei Druta, contabil la Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si la SC Institutul Regional pentru Cercetare educatie si Transfer Tehnologic (IRCETT), administrator la SC Vangher SRL, acuzata de inselaciune, spalare de bani, fals si uz de fals.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, Cosmina Druta a profitat de calitatea de angajata a ADR Nord -Vest si S.C. IRCETT S.A., cu drept de a depune instrumente de plata la banca si trezorerie, de a ridica extrase de cont si de a completa ordine de plata, astfel incat, in perioada ianuarie 2011-iulie 2012, cu complicitatea sotului ei, Vasile Naica, a falsificat ordine de plata in baza carora a transferat 7.667,212,88 lei (1,8 milioane euro) din contul celor doua institutii la care era contabila in contul S.C. Vangher S.R.L, la care era asociat si administrator.

Procurorii au stabilit ca Druta a falsificat ordinele de plata atat prin inserarea de mentiuni care nu aveau la baza existenta unor raporturi de natura contractuala, cat si prin falsificarea semnaturii unor persoane cu functii de conducere din cadrul ADR Nord Vest sau S.C. IRCETT S.A.

Directorii OTE si Germanos, acuzati de spalare de bani

Totodata, pentru a masca modalitatea frauduloasa in care banii au fost transferati in contul S.C. Vangher S.R.L, Cosmina Druta a falsificat, in perioada in cauza, toate extrasele de cont, de la banca si de la trezorerie, pe care le-a depus in contabilitatea ADR Nord-Vest si S.C. IRCETT S.A. se mai arata in Ordonanta DNA.

Procurorii au mai stabilit ca, pentru a ascunde originea ilicita a transferurilor de bani in contul S.C. Vangher S.R.L., Cosmina Druta si Vasile Naica, in calitate de administratori ai S.C. Vangher S.R.L. au emis facturi care reflectau operatiuni comerciale fictive pentru fiecare transfer in contul acestei firme, pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatii comerciale.

Cosmina Druta a fost retinuta joi, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentata la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata Vasile Naica, asociat si administrator la S.C. Vangher S.R.L, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la inselaciune si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Un bărbat din Africa a fost condamnat la peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Un bărbat din Africa a fost condamnat la peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
Un bărbat din Zimbabwe, Africa a fost condamnat la 3.376 de ani de închisoare, însă el va trebui să execute doar 65. Inculpatul a primit o sentință judecătorească de 3.376 de ani de...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#angajata Agentia Dezvoltare Regionala spalare bani, #angajata Agentie Regionala retinuta DNA, #spalare bani , #frauda