Zeci de amenzi după o petrecere privată ilegală în București. Cea mai mare sancțiune: 5.000 de lei

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 12:292638 citiri
Zeci de amenzi după o petrecere privată ilegală în București. Cea mai mare sancțiune: 5.000 de lei
În urma verificărilor s-a stabilit că o persoană nu poseda certificat verde, fiind sancţionată contravenţional FOTO Pexels

Poliţia Capitalei a anunţat că un operator economic din Centrul Vechi a fost amendat din cauza organizării unui eveniment privat.

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Centrului Vechi au identificat 47 de persoane, clienţi, dar şi angajaţi. În urma verificărilor s-a stabilit că o persoană nu poseda certificat verde, fiind sancţionată contravenţional. De asemenea, societatea comercială a fost sancţionată cu 5.000 lei şi alte 38 de persoane care au participat la petrecere fiecare cu câte 500 lei.

„În data de 27 noiembrie 2021, în jurul orei 23.00, prin apel 112 a fost sesizat faptul că în incinta unei societăţi comerciale, din sectorul 3, se afla în desfăşurare un eveniment privat. În locaţie, poliţiştii Serviciului Poliţiei Centrului Vechi au identificat 47 de persoane, clienţi, dar şi angajaţi. În urma verificărilor s-a stabilit că o persoană nu poseda certificat verde, fiind sancţionată contravenţional”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Conform sursei citate, „societatea comercială a fost sancţionată contravenţional, cu suma de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru organizarea de petreceri private”.

Totodată au fost sanctionate contraventional un număr de 38 de persoane participante la petrecere fiecare cu suma de 500 lei.

„Cu privire la aspectele constatate, va fi informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, pentru a dispune măsurile din competenţă, cu privire la societatea comercială”, conchide sursa menţionată.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News