Cum explodează amenzile de circulație din cauza creșterii salariului minim. “Este o decizie din pix, care avantajează tot statul”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 17:294082 citiri
Cum explodează amenzile de circulație din cauza creșterii salariului minim. “Este o decizie din pix, care avantajează tot statul”
Control în trafic al polițiștilor FOTO Hepta

Guvernul a adoptat luni, 4 octombrie, majorarea salariului minim net cu 10%, începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel, salariul brut creşte de la 2.300 lei, cât era la 1 ianuarie 2021, la 2.550 lei. Un angajat va primi un salariu net de 1.524 lei, ceea ce reprezintă o creștere netă de 138 lei.

Astfel, se majorează baza de impozitare şi este posibil să urmeze un lanț de majorări, inclusiv ale amenzilor rutiere.

“Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. Anul acesta, punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei. Nu știm încă ce se va întâmplă de la 1 ianuarie 2022”, a declarat pentru Ziare.com, consultantul economic, Adrian Negrescu.

Aceasta majorare va avea impact asupra a peste 1,97 milioane de salariați, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Țurcan, la finalul ședinței de Guvern de luni.

"Majorarea va fi cu 10% în valoare netă, iar că valoare brută salariul minim în plată va ajunge, la nivelul anului 2022, la 2.550 de lei pe lună. Ca valoare brută, această majorare reprezintă o majorare cu aproximativ 250 de lei față de nivelul actual și cu 138 de lei la nivel net, iar impactul va fi asupra a 1,970 milioane de salariați. În momentul de față, la nivel de țară există 1,2 milioane de angajați plătiți cu salariul minim, respectiv 22,9 % din cei peste 5.6 milioane de salariați activi", a precizat Raluca Turcan.

Sancţiuni pentru munca la gri

Aceasta a mai adăugat că s-au adus modificări și la Codul Muncii, prin introducerea de sancțiuni pentru munca la gri. "Sancțiunea aplicabilă pentru depistarea muncii subdeclarate este între 8.000-10.000 lei pentru fiecare salariat", a spus Raluca Țurcan.

“Creșterea salariului minim este mai mult o măsură de imagine, cu impact redus în nivelul de trai. Ce poți face, în prezent, cu 130 de lei, având în vedere scumpirile în cascadă din ultima vreme? Este un mod prin care statul forțează mediul privat să crească salariile, fără să întrebe firmele dacă au resursele pentru a face acest efort financiar, fără a le oferi niciun fel de facilitate fiscală.

Este o decizie din pix, fără un studiu de fezabilitate și impact, care, până la urmă, avantajează tot statul. De la creșterea încasărilor din taxele pe salarii, la majorarea amenzilor, acestea vor aduce, în mod artificial, mai mulți bani la buget”, a mai explicat, pentru Ziare.com, consultantul economic, Adrian Negrescu.

Aşadar, în 2022, pe baza acestei decizii, conform legii, vom asista la creșterea veniturilor angajaților statului, ale căror salarii sunt calculate în funcție de salariul minim.

“Altfel spus, principalii beneficiari îi vom vedea, în 2022, în rândul politicienilor, a celor cu pensii speciale, bugetarilor de lux".

În mediul de business, efectele majorării salariului minim se vor vedea, în primul rând, în creșterea costurilor companiilor cu forța de muncă

"Multe dintre companii vor trece aceste costuri în prețuri, astfel că majorarea salariului minim nu vă face altceva decât să crească și mai mult inflația.

Nu cred că există patron în România care să nu-și dorească să crească salariile angajaților, însă totul ține de puterea financiară a firmelor, iar peste 90% dintre IMM-uri abia se descurcă cu banii de la o lună la alta".

"În plină perioadă de criză, în furtuna scumpirilor, să vii cu o măsură de acest gen înseamnă, în esență, să contribui la accentuarea problemelor din economie".

"Măsura corectă, din punctul meu de vedere, era să reduci povara fiscală pe salarii, în condițiile în care plătim cele mai mari taxe pe salariul minim din UE, raportat la venit”, a mai detaliat Adrian Negrescu.

Patronatele din Concordia nu sunt de acord cu formula propusă de Guvern

„Concordia a propus o creștere salarială cu 8% anul acesta și un calendar de creșteri anuale, însă Guvernul a decis să mărească cu 10,9%, bazându-se pe o formulă cu care noi nu suntem de acord, pentru că ia în considerare de mai multe ori inflația și creșterea productivitățîi. Măsura este necesară, dar ea trebuie să se bazeze pe o formulă corectă, care să poată fi reprodusă și în anii următori, pentru a crea o creștere sustenabilă și predictibilă”, a menționat directorul executiv Concordia, Radu Burnete, într-o declarație pentru HotNews.ro.

"Aş puncta un lucru care nu ne place atât de mult din ce a zis premierul: domnul Cîţu spunea că vă întreba patronatele dacă sunt de acord să mărească salariul minim din octombrie sau noiembrie. Asta poate suna destul de banal, care ar fi diferenţa între ianuarie şi noiembrie? Dar diferenţa este destul de mare, chiar dacă pare că e doar cu o lună sau două înainte, însă cele mai multe companii au deja bugetele făcute pentru acest an, sunt bătute în cuie, ele nu pot face realocări de capul lor, în special companiile internaţionale, dar şi cele locale.

Şi cu cât e mai mare compania, cu atât e mai mare problema. Aici intervine o problemă, cu această lipsă de predictibilitate: te aşteptai să crească din ianuarie, acum creşte din noiembrie", a punctat Radu Burnete, în urmă cu câteva zile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News