Amenzi de 17,2 milioane de lei pentru romanii care au iesit din casa fara motiv, in ultimele 48 de ore

Vineri, 27 Martie 2020, ora 13:47 6418 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica anunta, vineri, ca de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, 13.611 de romani nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei.

Astfel, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 17.256.424 de lei in primele 48 de ore de la intrarea in vigoare a posibilitatii de sanctionare (miercuri, ora 12:00).

De asemenea, de la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 645 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

Iar 21 persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile.

Pana acum, au fost intocmite 199 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 2.866 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

Amintim ca vineri la amiaza s-a anuntat ca sunt 263 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19, numarul total de persoane infectate ajungand la 1.292 in tara noastra.

Miercuri a fost prima zi de izolare totala in Romania, Ordonanta Militara nr.3 privind masurile de prevenire a raspandirii COVID-19 fiind publicata, in noaptea de marti spre miercuri, in Monitorul Oficial.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News