Amenintare cu bomba la Park Lake din Capitala: Mall-ul a fost evacuat -UPDATE Nu s-a gasit nimic suspect

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 19:51
24544 citiri
Amenintare cu bomba la Park Lake din Capitala: Mall-ul a fost evacuat -UPDATE Nu s-a gasit nimic suspect
Foto: Arhiva Ziare.com

Un centru comercial din Capitala, mai exact mall-ul Park Lake din Sectorul 3, a fost vizat, sambata dupa-amiaza, de o amenintare cu bomba.

Un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca a amplasat mai multe dispozitive explozive in mall, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Centrul comercial a fost evacuat, iar traficul a fost initial deviat in zona, dupa care circulatia s-a reluat.

Cateva sute de persoane se aflau, la momentul primirii alertei cu bomba, in mall-ul bucurestean. Operatiunea de evacuare a durat mai bine de o ora.

Echipele pirotehnice au verificat spatiile comerciale, iar politistii au demarat o ancheta pentru a-l identifica pe barbatul care a sunat la numarul de urgenta, de pe o cartela preplatita.

"Politia a fost sesizata in jurul orei 15:00 de catre o persoana care nu si-a declinat identitatea. A spus ca a plasat mai multe bombe in mall-ul Park Lake si a inchis. Fortele de Politie s-au deplasat la fata locului, au inchis circulatia si au evacuat centrul comercial. Apelul a fost facut de un barbat, dar identitatea sa nu este cunoscuta. Au intervenit echipaje ale sectiilor de Politie de pe raza Sectorului 3, ale Politiei Rutiere si ale serviciului pirotehnic", a declarat Bogdan Ghebaur.

Primul echipaj de politie a ajuns la fata locului la patru minute dupa ce s-a primit apelul, insa evacuarea a durat mai mult pentru ca au existat cetateni care nu au vrut sa respecte solicitarile politistilor, ba chiar i-au acuzat ca le strica "vacanta", a explicat purtatorul de cuvant Bogdan Ghebaur.

Se presupune ca barbatul care a facut amenintarea cu bomba este o persoana din interior, un angajat, relateaza Digi 24, care adauga ca telefonul de pe care s-a apelat a fost inchis ulterior apelului.

UPDATE 18:32 - Fortele de ordine se retrag, comerciantii sunt lasati sa intre sa isi recupereze bunurile ramase in mall. Dupa patru ore de cercetari, nu s-a gasit niciun obiect suspect. Alarma cu bomba s-a dovedit falsa. Nu exista inca informatii despre cel care a lansat, prin apelul la 112, alerta falsa. Mare parte din magazine au ramas inchise, iar cateva si-au reluat activitatea dupa ce politistii au terminat verificarile.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#alerta bomba Park Lake, #evacuare Park Lake , #alerta bomba
Comentarii
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ar fi interesat ca grăbitul ăsta la Revelion să spună de unde i-a ve