Amenda uriasa primita de proprietarii unui incinetator de deseuri din Slatina: 100.000 de lei fiindca au refuzat controlul Garzii de Mediu

Luni, 10 August 2020, ora 23:224979 citiri
Amenda uriasa primita de proprietarii unui incinetator de deseuri din Slatina: 100.000 de lei fiindca au refuzat controlul Garzii de Mediu
Incinerator FOTO Hepta

Proprietarii unui incinerator de deseuri din Slatina au refuzat accesul echipei de la Garda de Mediu care sosise in control tocmai pentru a verifica daca acolo se incalca legislatia in domeniu, iar pentru acest lucru au fost amendati cu 100.000 de lei.

Garda de Mediu a transmis, printr-un comunicat de presa, ca, in urma mai multor sesizari potrivit carora la incineratorul de deseuri din localitatea Slatina, judetul Olt, detinut de S.C. Xtreme Ecoenergy Group SRL, au loc frecvente incalcari ale normelor legislatiei de mediu, o echipa de comisari din cadrul Comisariatului General al Garzii Nationale de Mediu a mers in control la acel obiectiv.

"Din pacate, incalcand grav legea si complicandu-si si mai tare situatia, proprietarii incineratorului au refuzat accesul echipei de comisari pe amplasament.In consecinta, operatorul economic ce are in proprietate acest incinerator va fi sanctionat pentru nefacilitarea controlului, cu amenda contraventionala in valoare de 100.000 lei", se arata in comunicat.

Garda de Mediu precizeaza ca va continua demersurile pentru a fi permis accesul comisarilor pe amplasamentul incineratorului si pentru finalizarea controlului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News