Amenda uriasa pentru Antena 1. Mircea Toma: "Putem vorbi de complicitate si instigare la crima"

Marti, 13 Iulie 2021, ora 21:1015292 citiri
Amenda uriasa pentru Antena 1. Mircea Toma: "Putem vorbi de complicitate si instigare la crima"

Televiziunea Antena 1 a primit o amenda record din partea CNA ca urmare a mai multor emisiuni Acces Direct controversate, anunta paginademedia.ro.


150.000 de lei este sanctiunea pe care va trebui sa o achite Antena 1. Una dintre emisiunile care i-au determinat pe membrii Consiliului National al Audiovizualului sa decida o amenda atat de mare este cea in care realizatorii show-ului televizat nu au luat in serios amenintarile aruncate la adresa unei femei, care cateva luni mai tarziu avea sa fie ucisa de insusi partenerul sau cu care venise la emisiune. "Asa se iubesc ei", zicea Sorin Ovidiu Balan.

In cea de-a doua emisiune care a intrat la amenda, o femeie era incurajata sa-si lase partenerul violent sa-si vada copiii. L-a lasat, iar femeia a fost batuta de fata cu copiii, mai scrie paginademedia.ro.

"Noi nu putem vorbi despre o relatie de cauzalitate intre ceea ce se s-a intamplat in emisiuni, putem vorbi de complicitate si instigare la crima. E ca si cum noi asistam la spanzuratoare", a spus Mircea Toma, membru CNA, in dezbaterea avuta pe aceasta tema.

"Ce se intampla in emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte. Tot formatul emisiunii este sa exploateze tot ce este din senzational. Amenintarea cu moartea e fapta penala, se petrece in studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai multi oameni din tara", a mai spus Toma.

Aceasta este cea mai mare amenda din ultimii trei ani primita de Acces Direct. Precedenta, de 100.000 de lei, venea pentru serialul Vulpita.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News