Amenda de 40.000 de lei pentru Primaria Rimetea. Mai multi turisti s-au imbolnavit de enterocolita dupa ce au baut apa dintr-un izvor nepotabil

Autor: N.G.
Marti, 21 Iulie 2020, ora 16:59
3605 citiri
Amenda de 40.000 de lei pentru Primaria Rimetea. Mai multi turisti s-au imbolnavit de enterocolita dupa ce au baut apa dintr-un izvor nepotabil
Izvorul de la Rimetea care a provocat imbolnavirile de enterocolita

Primaria comunei Rimetea din Alba a fost amendata cu 40.000 de lei de catre Directia de Sanatate Publica Alba adupa ce mai multi turisti, care au baut apa de la un izvor din centrul localitatii, s-au imbolnavit de enterocolita.

Dupa sesizarile primite la sediul institutiei, reprezentantii DSP s-au deplasat la Rimetea pentru a realiza o ancheta si pentru a preleva probe din izvor.

"Ca urmare a verificarilor efectuate la UAT Rimetea, dupa sesizarea privind posibile imbolnaviri a mai multor persoane care au consumat apa de la un izvor aflat pe domeniul public al comunei, inspectorii DSP Alba au sanctionat Primaria Rimetea cu o amenda in cuantum de 40.000 de lei. Motivul il reprezinta lipsa Autorizatiei Sanitare de functionare pentru reteaua comunala de distributie a apei potabile.

De asemenea, au fost recoltate probe din sursa de apa (izvorul) indicat ca si origine a imbolnavirilor, urmand ca in urma analizelor de laborator sa se stabileasca daca apa de aici este sau nu potabila. Din verificari a mai reiesit faptul ca mai multe persoane care au consumat apa din sursa amintita s-au prezentat la spital cu simptome digestive insa nu au necesitat internare", a transmis, marti, DSP Alba.

Situatia a fost semnalata vineri, 17 iulie, cand, la DSP Alba, a ajuns o sesizare din partea unei persoane care a avut de suferit de pe urma incidentului.

"Pentru cine merge prin Rimetea - se pare ca izvorul mare din centru este contaminat, mai multe persoane care am baut din el weekend-ul trecut, din mai multe grupuri, am contactat diverse forme de gastroenterocolita. Take care!", a scris o persoana pe Facebook, la sfarsitul saptamanii trecute. "Confirm! am baut weekend-ul trecut de acolo. 5 persoane din grupul de 6 cu care am fost si care au baut, am avut probleme urate", a precizat o alta persoana.

Izvorul din centrul comunei Rimetea este o atractie turistica pentru persoanele care viziteaza zona. Multi turisti beau apa de aici, fara a sti ca este contaminata. Nu exista niciun semn in limba romana care sa atentioneze ca apa nu este potabila.

Localnicii il numesc "vaior". Este un izvor stravechi, cu debit puternic, ce se varsa in sase bazine. Este o marca a satului, fiindca de sute de ani satenii il folosesc pentru adaparea animalelor si spalarea covoarelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#rimetea, #amenda, #enterocolita, #primarie, #DSP, #apa, #Alba, #Izvor , #amenda