30.000 de lei amenda la centrul de dializa din Alba Iulia, cu 10 cazuri de coronavirus

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 14:48 3512 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Centrul de Dializa din Alba Iulia, unde au fost testate pozitiv trei cadre medicale si sapte pacienti, a fost amendat cu 30.000 de lei de catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Alba, pentru nerespectarea recomandarilor privind nivelul de protectie al personalului, a informat directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

"Dupa finalizarea verificarilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializa - SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat ca nu au fost respectate in totalitate recomandarile DSP Alba transmise in data de 27.03.2020.

Pentru aceasta neconformitate a fost sanctionata unitatea cu amenda contraventionala in valoare de 30.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, art.30 lit.h", a transmis presei Alexandru Sinea.

DSP a transmis, din nou, recomandari pentru cresterea nivelului de protectie a personalului medical si a pacientilor dializati.

Pana miercuri, au fost testate pozitiv trei cadre medicale - un medic si doua asistente, precum si sapte pacienti, dintr-un total de 48 de probe recoltate.

Intre timp, au fost recoltate alte aproximativ 40 de probe, urmand a se cunoaste rezultatul acestora in cursul zilei de miercuri.

La Centrul de Dializa din Alba Iulia urmeaza tratament peste 100 de pacienti, din Alba si judete limitrofe.

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii