Cum a fost anulată o amendă de 5.000 de lei primită de un jucător de păcănele, prins „la lucru” fără mască de protecție și declarație

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 21:203347 citiri
Cum a fost anulată o amendă de 5.000 de lei primită de un jucător de păcănele, prins „la lucru” fără mască de protecție și declarație
Polițiștii l-au amendat pe bărbat pentru că nu purta mască și nu avea declarație FOTO Arhivă

Un jucător de păcănele care a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a fost prins într-o sală de jocuri fără să poarte mască de protecție și fără declarație care să justifice deplasarea a scăpat de sancțiune după ce judecătorul a anulat amenda.

Procesul pentru anularea sancțiunii s-a judecat la Judecătoria Timișoara. În instanță, bărbatul sancționat cu 5.000 de lei a arătat că într-o seară de la începutul lunii aprilie 2021 a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că, în timp ce era într-o sală de jocuri din Timișoara, nu a purtat masca de protecție în spațiu public și nu a avut asupra sa declarație pe propria răspundere care să justifice deplasarea acestuia în interes personal.

În instanță, bărbatul a arătat că pentru aceeași faptă, comisă în aceeași seară, la aceeași oră, a mai primit acasă un proces-verbal de contravenție.

Dată în judecată, Poliția Timiș s-a apărat cu aceeași „poezie”. „Procesul-verbal de contravenție fiind un act întocmit de un agent al statului aflat în exercițiul funcțiunii, solicită recunoașterea valorii probatorii a acestui înscris care constată starea de fapt, beneficiind de prezumțiile de legalitate, de autenticitate și veridicitate, având forță probantă, se execută din oficiu, fiind întocmit în forma «ad validitatem» cu respectarea condițiilor de formă și fond in scopul producerii efectelor juridice pentru care a fost întocmit”, s-a apărat Poliția Timiș, în instanță.

Judecătorul i-a dat dreptate reclamantului, anulând procesul-verbal de contravenție contestat. „Instanța reține că procesul-verbal atacat în prezenta procedură, conține corecturi atât cu privire la ora întocmirii, cât și cu privire la ora săvârșirii faptei, fiind îngroșate mai multe ore posibile.

Modalitatea de întocmire a procesului-verbal transformă acest act într-unul inform (n.a. lucrat grosolan), fiind greu de înțeles care a fost de fapt intenția agentului constatator și dacă nu cumva petentului i s-au aplicat două sancțiuni pentru aceeași faptă”, se arată în sentința Judecătoriei Timișoara, care poate fi atacată cu apel.

Judecătorul a mai arătat că neregularitățile de formă ale procesului-verbal „sunt de natură să aducă o vătămare dreptului la apărare al petentului, instanța de judecată neputând controla legalitatea sancțiunii aplicate și, prin urmare, se impune anularea procesului-verbal atacat”. Sentința finală o va pronunța Tribunalul Timiș.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News