Ambasadorul SUA: "Indiferent care va fi urmatoarea provocare, o vom infrunta impreuna, ca aliati si prieteni"

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 19:29
2514 citiri
Ambasadorul SUA: "Indiferent care va fi urmatoarea provocare, o vom infrunta impreuna, ca aliati si prieteni"
Ambasadorul Adrian Zuckerman. Foto Hepta

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la Focsani, ca America va fi alaturi de Romania si "oricare ar fi urmatoarea provocare, o vom infrunta impreuna, ca aliati si prieteni", referindu-se la dificultatile prin care trec cele doua tari in pandemia de COVID-19.

"Traim vremuri grele si ambele noastre natiuni au vazut timpuri mai bune. Economia noastra a avut de suferit, comertul a decazut si, cel mai important, am pierdut cetateni. Ca si dumneavoastra, ii plang pe toti. Majoritatea stim pe cineva care a suferit din cauza COVID-19 si multi dintre noi avem pe cineva care a murit din aceasta cauza. Va sunt alaturi si imi exprim regretul fata de pierderile suferite. Acum, mai mult decat niciodata, natiunile noastre au nevoie de prieteni de incredere. Avem nevoie unii de ceilalti. Tarile noastre, intreaga lume, au mai trait asemenea timpuri, de la Razboaiele Mondiale, pana la furia dezlantuita a Mamei Natura.

Nu suntem straini de provocarile enorme. Adevarata provocare nu este doar sa supravietuiesti. Este sa iesi la suprafata mai bun si mai puternic decat inainte. (...) Indiferent care va fi urmatoarea provocare, o vom infrunta impreuna, ca aliati si prieteni, asa cum am facut si in trecut si vom continua sa o facem pentru anii ce vor veni. De asemenea, ne confruntam cu dedicarea noastra impartasita pentru statul de drept, pentru a duce Romania mai departe pe drumul sau catre mostenirea de drept, aruncand ultimele vestigii ale lanturilor comuniste", a spus ambasadorul SUA.

Zuckerman a precizat ca aceasta este prima dintre multele vizite pe care urmeaza sa le faca pentru a vedea "Rafturile americane" din bibliotecile din intreaga tara si ca va reveni cu placere la Focsani.

Vizita ambasadorului SUA la Focsani a fost marcata de acuzatii reciproce intre PNL si PSD. Liberalii i-au acuzat pe social-democrati ca au blocat vizita ambasadorului, intrucat s-au prezentat la biblioteca fara sa fie invitati, printre ei aflandu-se si candidati la alegerile locale. La randul lor, social-democratii s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu au fost lasati sa participe la vizita ambasadorului la biblioteca, desi au sustinut ca numele mai multora dintre ei se aflau pe lista de invitati confirmata de Ambasada SUA si ca nici macar nu au fost lasati sa-i dea ambasadorului un cadou din partea Consiliului Judetean Vrancea.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, s-a aflat vineri in Vrancea, unde a vizitat "Raftul american" de la Biblioteca Judeteana din Focsani, s-a intalnit cu mai multi oameni de afaceri din judet si a vizitat un producator local de vinuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Un document secret văzut de The Washington Post oferă o confirmare oficială și o codificare a ceea ce mulți din elita Moscovei numesc un război hibrid împotriva Occidentului. Ministerul...
De ce avioanele SUA au apărat Israelul, dar nu și Ucraina. „Este foarte stupid, este ipocrizie”
De ce avioanele SUA au apărat Israelul, dar nu și Ucraina. „Este foarte stupid, este ipocrizie”
O explicație ar fi dată de balanța puterii nucleare. Rusia deține arme nucleare și propagandiștii ei amenință periodic cu folosirea lor, susține „The Atlantic“. Pentru oamenii din...
#ambaador, #SUA, #vizita, #Focsani, #biblioteca, #zuckerman , #vizita