Ambasadorul Belgiei, dupa o vizita in Delta: Tulcea e unul dintre cele mai senzationale judete

Vineri, 09 August 2013, ora 22:14
3321 citiri
Ambasadorul Belgiei, dupa o vizita in Delta: Tulcea e unul dintre cele mai senzationale judete

Ambasadorul Belgiei in tara noastra, Philippe Beke, viziteaza zilele acestea Delta Dunarii, judetul Tulcea, apreciind in mod deosebit aceasta zona a Romaniei.

"Cred ca judetul Tulcea este unul dintre cele mai senzationale judete in ceea ce priveste natura si patrimoniul istoric. Am avut deja oportunitatea sa vizitez cateva localitati din Delta Dunarii, dar este atat de mare, incat ma intorc bucuros aici sa redescopar Sfantu Gheorghe, unde are loc Festivalul de film independent Anonimul, satul Murighiol, care a devenit un adevarat centru al Deltei, si Sulina, un oras nu numai cu referinte istorice, ci si cu viitor turistic", a declarat, vineri, ambasadorul Philippe Beke.

Diplomatul belgian si-a exprimat convingerea ca turismul din Romania are un atu in zona Dobrogei pe care trebuie sa il dezvolte.

Belgia, de acord cu intrarea Romaniei in Schengen, cu o conditie

"Sunt convins ca turismul in Romania poate castiga dezvoltand in continuare programe pentru acest judet si pentru statiunile de pe litoral (judetul Constanta - n.red.), dar si pentru orasul Babadag, unde exista cladiri istorice care trebuie dezvoltate. Acest mix intre natura, plaja, locuri de agrement si zone cu valoare istorica este o oportunitate pentru care revin in judetul Tulcea", a spus ambasadorul Belgiei in tara noastra.

Philippe Beke s-a intalnit vineri cu autoritatile judetului si a vizitat geamia din orasul Babadag, ridicata in anul 1609 si cunoscuta drept unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura musulmana din Romania. Apoi, ambasadorul Belgiei s-a deplasat la Cetatea Ibida din comuna Slava Rusa.

Generalul de corp de armata Ali Gazi Pasa a ctitorit la inceputul secolului al XVII-lea, in actualul oras Babadag, geamia care ii poarta numele. Sapaturile arheologice desfasurate intre 1994 si 1996 in curtea geamiei au dezvelit partial vestigiile unui han cu intrare monumentala si curte interioara de mari dimensiuni, constructia aflandu-se in fata geamiei si a mormantului lui Ali Gazi Pasa care dateaza din 1619-1620.

Constructia a functionat pana in 1771 cand a fost complet distrusa in timpul asediului rusesc care a ruinat Babadagul pentru multi ani. Interventiile din 1910 si 1994-1997 asupra celor doua constructii au schimbat aspectul lor initial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#ambasador Belgia judetul Tulcea, #ambasador belgian vizita Delta, #diplomat Belgia Delta Dunarii , #vizita