Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania. Solul instabil, o problemă majoră pentru constructori VIDEO

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 10:371648 citiri
Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania. Solul instabil, o problemă majoră pentru constructori VIDEO
Versantul ”plecat la plimbare” a fost surprins cu drona FOTO Facebook/ Asociația Pro Infrastructura

O alunecare masivă de teren a avut loc pe Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor, din cauza numeroaselor zone cu sol instabil care au fost o problemă și pentru constructorii anteriori.

Asociația Pro Infrastructura transmite că, în aceste zone instabile, execuția este fie blocată, fie înregistrează întârzieri și costuri suplimentare.

”Déjà-vu pe #AutostradaTransilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori - Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, a transmis Asociația Pro Infrastructura pe Facebook.