Alte 12 pachete de droguri, gasite de-a lungul litoralului. Erau ascunse in veste de salvare

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 20:52
6962 citiri
Alte 12 pachete de droguri, gasite de-a lungul litoralului. Erau ascunse in veste de salvare
Foto: Arhiva Ziare.com

Pachete cu droguri au fost gasite, duminica, in a doua zi a operatiunii de amploare desfasurata de Politia Romana, DIICOT si Jandarmerie, pe plajele din Eforie, Olimp, 23 August, Costinesti si Constanta. Unele pachete au fost ascunse in veste de salvare.

Dupa ce in cursul noptii de sambata spre duminica au fost gasite pachete in zona Agigea, duminica, alte colete au fost gasite la Eforie, Olimp, 23 August, Costinesti si in Constanta. Ulterior, au mai fost gasite in Constanta si Mangalia. Intre acestea, in doua cazuri, stupefiantele fusesera ascunse in veste de salvare.

In total, duminica au fost identificate de-a lungul litoralului un numar de 12 pachete cu cocaina.

Pachetele cu droguri au fost gasite atat de localnici, care au sunat apoi la 112 anuntand descoperirea, cat si de politisti, care sunt ajutati in actiunea lor si de caini de urma.

In continuare, sute de politisti si jandarmi cauta pachetele cu droguri de-a lungul intregului litoral, actiunea avand loc in cadrul unui dosar instrumentat de DIICOT.

Cetatenilor din zona litoralului romanesc li s-a reamintit, duminica, sa nu deschida pachete pe care le gasesc pe plaja, sa anunte cel mai apropiat politist sau sa sune la 112, daca gasesc astfel de colete. Acestea pot contine droguri cu o concentratie foarte mare, de peste 90 la suta, extrem de periculoasa pentru viata oamenilor.

In perioada 5 - 6 aprilie, pe litoralul din judetul Constanta s-a depistat si ridicat cantitatea de 131 de kilograme de droguri.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitala saci intregi de cocaina gasiti intr-o salupa din Delta Dunarii, drogurile avand o valoare estimata pe piata de 300 de milioane de euro. Anchetatorii au fost sesizati dupa ce, pe raza unei localitati din judetul Tulcea, dintr-o dubita inmatriculata in Romania a cazut un pachet ambalat continand un kilogram de cocaina, cu puritate de 90%.

Apoi ancheta politistilor si a procurorilor a dus la descoperirea a aproape o tona de cocaina, in interiorul unei barci de pe malul Marii Negre, in Sfantu Gheorghe. Intreaga captura de cocaina avea o puritate de 90%, anunta atunci procurorul-sef DIICOT Felix Banila, care preciza ca, pe piata drogurilor, la momentul vanzarii, aceasta cantitate urma sa fie triplata, prin combinarea cu diferite substante.

Drogurile proveneau din America de Sud si au fost transportate in Romania pe cale maritima.

Citeste si Drogurile de pe litoralul romanesc fac ocolul presei internationale. Russia Today scrie ca traficantii vor sa profite de imaginea lui Ronaldo

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#droguri Marea Neagra, #droguri litoral , #droguri