Alina Gorghiu propune un proiect-pilot cu 100 de detinuti supravegheati cu bratari electronice

Joi, 07 Februarie 2019, ora 22:253268 citiri
Alina Gorghiu propune un proiect-pilot cu 100 de detinuti supravegheati cu bratari electronice
Foto: Arhiva Pixabay

Senatorul PNL Timis, Alina Gorghiu, va reveni cu un amendament la proiectul sau de supraveghere a detinutilor cu bratari electronice, de aceasta data propunerea fiind sa fie derulat pe un lot de o suta de condamnati.

"Pentru legea cu bratarile electronice o sa fac un nou amendament, acum voi propune sa avem un proiect-pilot cu o suta de detinuti supravegheati cu bratari electronice. O sa prevad suma de bani necesara pentru a promova acest proiect", a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat ca proiectul initiat in urma cu doi ani in Parlament pe aceasta tema era in concordanta cu reglementari din alte 20 de state europene, dar majoritatea guvernamentala din forul legislativ "a simtit nevoia sa-l faca harcea-parcea", pana cand Curtea Constitutionala l-a declarat neconstitutional.

"Problema este sa ai o masura buna, pe care sa o poti introduce intr-un sistem penitenciar cu foarte multe carente, in baza hotararii pilot pe care o avem si pe care mai devreme sau mai tarziu trebuie sa o respectam, dar oamenii acestia (PSD - n.red.) nu urmaresc eficientizarea sau conditii mai bune in penitenciar, ci urmaresc prin orice modificare sa-si spele cazierele domniilor lor", a mai adaugat Gorghiu.

Pe 16 ianuarie, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a

masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal este neconstitutionala, in ansamblul sau.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News