Alexandru Sassu, presedinte director general al TVR

Miercuri, 20 Iunie 2007, ora 17:11 2479 citiri

Alexandru Sassu a fost ales, in unanimiatate, de membrii noului Consiliu de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) ca propunere pentru functia de presedinte director general al TVR. "Dupa atatia ani de politica, pot sa le spun politicienilor nu!", a fost prima reactie a succesorului lui Tudor Giurgiu.

El urmeaza sa fie audiat de catre Comisiile de cultura ale Parlamentului, in sedinta comuna, in cursul zilei de luni, alaturi de membrii titulari si supleanti care nu au fost inca audiati.

"Noul CA al SRTv, cu tot cu presedintele director general al postului public de televiziune va intra in functiune de miercuri, 27 iunie", a declarat, pentru NewsIn, Catalin Micula, presedintele Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Alexandru Sassu este membru PSD din 2003, iar, in prezent, ocupa functia de secretar executiv in PSD pe probleme de marketing politic si cercetarea opiniei publice. Inainte sa se inscrie in PSD a fost parlamentar PD timp de 11 ani si a facut parte din conducerea Comisiei de cultura, arte, mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor.

Alexandru Sassu a fost propus, in data de 5 iunie, de Biroul Permanent National al PSD ca membru reprezentant in Consiliul de Administratie al SRTv si a fost avizat, in data de 12 iunie, de Comisiile de cultura ale Parlamentului, intr-o sedinta comuna. El a fost numit de Parlament in componenta noului Consiliu de Administratie al SRTv, care a fost numit, miercuri, de Camerele reunite in sedinta comuna.

In CA al SRTv, ca membri titlulari, au mai fost numiti, pe langa Alexandru Sassu (PSD) si Vlad Alexandru Velcu (propus de Guvern), Anne Marie Rose Juganaru (PSD), Victor Socaciu (PSD), Razvan Barbato (PC), Dida Dragan (PNL), Radu Toma (PRM), Stanik Stefan Ioan (UDMR), Raico Cornea (din partea minoritatilor), Sorin Burtea (reprezentant al angajatilor SRTv) si Marian Voicu (reprezentant al angajatilor SRTv). Candidatii pentru posturile de membri titulari ai Consiliului de Administratie al SRTv Alexandru Lazescu (propus de PD) si Catalin Avramescu (propus de Presedintie) nu au fost inca audiati de Comisiile de cultura ale Parlamentului.

De la demisia fostului presedinte director general al SRTv, Tudor Giurgiu, si pana in prezent, conducerea interimara a TVR este asigurata tot de Tudor Giurgiu. Acesta a anuntat, in data de 4 mai, ca demisioneaza din functie pentru ca nu poate garanta independenta editoriala a televiziunii publice si pentru ca, in opinia lui, sindicatele SRTv fac partizanate politice.

Tudor Giurgiu a fost acuzat de mai multi membri ai Consiliul de Administratie al SRTv ca nu a stiut sa administreze activitatea televiziunii publice. Cheltuielile TVR au depasit, anul trecut, incasarile din exploatare cu 17,1 milioane de lei (peste 5,1 milioane de euro), potrivit unui comunicat care a prezentat datele raportului de activitate al SRTv pe 2006. Totodata, potrivit aceluiasi comunicat, 83% din veniturile SRTv din 2006 au provenit din bani publici. Plenul Parlamentului a respins, in data de 23 mai, raportul de activitate al TVR pe anul 2006, ceea ce a dus la demiterea Consiliu de Administratie al SRTv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News