Alexandru Sassu continua epurarile in conducerea TVR

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 07:30 2468 citiri

Consiliul de Administratie al TVR a desfiintat, miercuri, Departamentul de Productie Editoriala, condus de Cezar Ion, in cadrul Directiei Programe, si a infiintat, in schimb, o noua structura, Directia Editoriala.

Reorganizarea institutiei s-a produs brusc, in conditiile in care nu exista fise de post pentru noii sefi de departamente, nu au fost stabilite raporturile dintre noile directii si nici o ierarhie clara a noilor structuri, informeaza Cotidianul.

Mai mult, conducerea TVR nu a anuntat nimic din ceea ce presupune aceasta reorganizare: daca noile functii aparute in organigrama vor fi scoase la concurs sau ele vor fi numite direct, sau ce se va intampla cu cei care conduc departamentele desfiintate.

"Nu am fost informat, nu mi s-a comunicat nimic, nici o decizie. Nici eu si nici directorul Directiei Programe. Nimeni nu stie si nici nu intelege ce se intampla", a declarat Cezar Ion pentru Cotidianul. Presedinte, in acelasi timp, al Asociatiei Jurnalistilor din Romania, Cezar Ion a criticat, in mai multe randuri, actiunile noii conduceri a institutiei.

O alta problema legata de noua organigrama tine de felul in care a fost luata aceasta hotarare. Initial, in sedinta din 27 mai a Consiliului a fost introdusa o informare cu reorganizarea, fara sa fie pusa pe ordinea de zi si in conditiile in care, la sedinta, mai erau prezenti doar cinci membri, printre care Alexandru Sassu si Sorin Burtea. Ulterior, "informarea" a devenit "hotarare" saptamana aceasta, si a fost votata pe ordinea de zi.

"Se reinfiinteaza astfel redactiile, eliminate din organigrama in 2006. Cu ajutorul lor e mult mai usor sa ai lucrurile sub control. Situatia este asemanatoare cu cazul Rodicai Culcer, cand s-a mai infiintat un post paralel de conducere", explica pentru Cotidianul o sursa din TVR.

"Scopul acestei reorganizari, complet haotica, ar fi aducerea unor oameni in pozitii de conducere, care sa poata controla mai bine partea editoriala inainte de alegeri", a completat un alt angajat de la postul public.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News