E alerta de inundatii in Romania. Cod galben pentru rauri din noua judete

Duminica, 16 Mai 2021, ora 16:58
5764 citiri
E alerta de inundatii in Romania. Cod galben pentru rauri din noua judete

Hidrologii au emis un cod galben de inundatii valabil duminica intre orele 14.30 si 24.00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate, dar si a cedarii apei din stratul de zapada in zona inalta montana. Toate acestea i-au determinat pe specialisti sa sustina ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinul hidrografic Somesul Mic bazin superior amonte S.H. Apahida, judetul Cluj.

In acelasi interval, sunt prognozate depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Crisul Negru - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad. Inundatii se anunta, de asemenea, intre orele 13.50 - 24.00, pe raurile mici din bazinele hidrografice Crasna - bazin superior amonte acumularea Varsolt si afluentii aferenti aval de acumularea Varsolt, afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval S.H. Rastoci, judetele Salaj, Maramures si Satu Mare.

Pana la ora 19.00, cotele de atentie pot fi depasite pe raurile mici din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior amonte S.H. Faget si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Faget - amonte S.H. Remetea, Timis - afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadova - amonte S.H. Lugoj, Poganis - bazin superior amonte S.H. Brebu si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Brebu - amonte acumulare Cadar-Duboz, Barzava - bazin superior si afluenti bazin mijlociu Caras - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Nera - bazin superior si afluenti bazin mijlociu, judetele Caras-Severin si Timis.

Ploile torentiale au facut prapad in Satu Mare, sambata, 15 mai, unde sute de case au fost inundate. O portiune de cativa metri dintr-un dig de aparare a raului Crasna a fost distrusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertizare de inundații în România. Județele vizate de Codul galben HARTĂ
Avertizare de inundații în România. Județele vizate de Codul galben HARTĂ
Hidrologii au emis marți, 16 aprilie, un Cod galben privind producerea unor viituri pe sectoarele de râuri din șase județe. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#alerta inundatii, #cod galben, #hidrologi , #inundatii