Alba Iulia nu scapa de carantina. Restrictiile vor fi prelungite pentru inca sapte zile

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 17:571976 citiri
Alba Iulia nu scapa de carantina. Restrictiile vor fi prelungite pentru inca sapte zile
Cetatea Alba Carolina

Alba Iulia ramane in carantina pentru inca sapte zile. Incidenta cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului este de peste sapte la mia de locuitori.

Decizia a fost luata de CJSU Alba luni, 7 decembrie. Raman in vigoare restrictiile privind deplasarile pe timp de zi si noapte, pe langa regulile de protectie sanitara.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a explicat contextul in care propunerea initiala de la DSP a fost cu 58 de puncte in analiza de risc (sub pragul de carantina), insa INSP a avizat prelungirea carantinei (cu 61 de puncte).

"Trendul este descrescator, dar nu suficient, deocamdata, pentru a depasi starea de carantina", a precizat medicul Aurel Crisan, seful UPU. Alba Iulia se afla de trei saptamani in carantina.

Alba Iulia are luni o incidenta a cazurilor de COVID-19 la 14 zile de 7,14, in usoara crestere fata de situatia de duminica (7,13).

Municipiul Blaj si comuna Ciugud vor iesi din carantina marti noaptea la ora 00.00.

Cititi si:
CORONAVIRUS Romania. Rata foarte mare de pozitivare: 3.660 de noi cazuri, din aproape 8.800 de teste. Situatia continua sa fie grava la ATI

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
giv
rank 5
Înseamnă ca măsura este greșita si nu izolarea este soluția