Ajutoare pentru victimele exploziei de la Fabrica de Armament Băbeni. Ce sume vor primi familiile celor decedați

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 12:161687 citiri
Ajutoare pentru victimele exploziei de la Fabrica de Armament Băbeni. Ce sume vor primi familiile celor decedați
Mașină de pompieri FOTO: DSU

Ministerul Muncii a promovat vineri, 3 decembrie, în şedinţa de Guvern, o Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, în urma accidentului produs la Uzina Mecanică de la Băbeni, din judeţul Vâlcea.

Trei bărbaţi şi o femeie au murit în acel accident de muncă. ”Ştim cu toţii că la Vâlcea a avut loc un accident nefericit, şi ne dorim să sprijinim familiile aparţinătoare victimelor de acolo”, a spus ministrul muncii Marius Budăi.

Oficialul a anunţat că potrivit Hotărârii Ministerului, se acordă 10.000 de lei pentru fiecare persoană decedată, 8.000 de lei pentru fiecare persoană rănită şi 5.000 de lei pentru persoanele aflate în şoc traumatic.

Trei bărbaţi şi o femeie au murit în urma exploziei produsâe la Uzina Mecanică Băbeni. Alte trei femei au fost rănite.

O a patra victimă a primit îngrijiri medicale la locul incidentului, suferind un atac de panică, însă în cele din urmă aceasta nu a mai fost dusă la spital.

La 18 noiembrie, o mină antipersonal a explodat în timp ce muncitorii învățau cum să o dezamorseze. Printre cei patru oameni decedați se afla și șeful de echipă.

Procurorii vâlceni au deschis dosar penal în cazul exploziei de joi, de la Uzina Mecanică Băbeni, fiind efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii