Apar noi informatii din ancheta de la Onesti. Ce le-a cerut agresorul politistilor, inainte sa-i injunghie pe cei doi muncitori

Marti, 02 Martie 2021, ora 13:53
4137 citiri
Apar noi informatii din ancheta de la Onesti. Ce le-a cerut agresorul politistilor, inainte sa-i injunghie pe cei doi muncitori
Momentul in care agresorul este dus la ambulanta FOTO captura video

Apar mai multe detalii despre tragedia de la Onesti, unde un barbat a sechestrat doi muncitori in apartamentul pe care el il pierduse in urma cu multi ani si pe care, ulterior, i-a injunghiat cu un cutit.

Conform unor surse citate de Digi 24, discutiile dintre agresor si politie au durat mai bine de 4 ore, iar acesta a cerut negocietorului actul prin care a pierdut apartamentul in care a avut loc crima, o camera de filmat si suma de 300.000 de euro.

Momentul in care totul a scapat de sub control

Se pare ca una dintre victime ar fi incercat sa scape si sa il atace pe barbat, moment in care acesta a inceput sa ii injunghie pe cei doi muncitori.

Continua ancheta in cazul tragediei de la Onesti, unde doi muncitori au fost tinuti ostatici apoi ucisi de cel care-i sechestrase

Muncitorii, un barbat de 36 de ani si colegul lui de 52 de ani, au venit luni dimineata in apartament pentru o renovare. Agresorul ar fi fost anuntat de vecini ca sunt in apartament iar acesta ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pamant si i-a legat cu coliere de plastic de maini. Sotia sa se afla si ea in bloc, la etajul patru, de unde il informa constant pe barbat.

Atacatorul a cerut o camera video si 300.000 de euro

Primul apel la 112 a fost facut in jurul orei 12.00, telefonul fiind dat chiar de atacator. Acesta le-a transmis politistilor ca i-a sechestrat pe cei doi muncitori si ca i-a legat. Atacatorul era nemultumit ca pierduse apartamentul in instanta. De altfel, acesta publicase in 2018 o inregistrare video, in care ameninta ca se va razbuna pentru pierderea apartamentului, daca nu i se da curs la plangerile penale numeroase pe care le facuse. "Cu arma de foc voi face dreptate", transmitea acesta.

Amenintarea agresorului de la Onesti, cu trei ani inainte de comiterea faptei: "Cu arma de foc voi face si eu dreptate. Nu glumesc!"

Echipele de politie ar fi ajuns la fata locului in cateva minute, insa au decis sa cheme un negociator de la Bacau, care a ajuns dupa mai bine de doua ore de la apel, in jurul orei 14.45, potrivit surselor Digi 24.

Atacatorul le-a solicitat politistilor documente ale instantei prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro si o camera de filmat, potrivit unor surse din ancheta.

Atacatorul a amenintat ca ii ucide pe ostatici

In tot acest timp, barbatul se afla pe balcon, intre cele doua victime legate.

Imaginile surprinse arata o atitudine degajata a politistilor, in timp ce barbatul ameninta ca "bag cutitul in ei". Acesta ameninta ca nu se linisteste pana nu vede hotararea judecatoreasca in baza careia a pierdut apartamentul. "Nu ma linistesc deloc, nu ma calmez deloc", le transmite fortelor de ordine.

Potrivit martorilor, politistii stateau langa bloc si "nu se simtea de parca ar fi incercat sa il calmeze". Politistii radeau "de parca isi spuneau glume", sustine un martor.

In imaginile suprinse de martori se aude comanda "Interveniti!" si se vad politisti care alearga spre intrarea blocului.

VIDEO Cine este criminalul de la Onesti. Cum a luat doi ostatici si i-a omorat cu cutitul pentru ca a pierdut apartamentul in instanta

Interventia a avut loc in jurul orei 17.00 cand politistii au fortat usa blocata cu o scara. Au spart cu berbecul usa si au tras in barbatul agresor care avea in mana cutitul cu care i-a injunghiat pe cei doi muncitori.

Barbatul a fost ranit in picior si in abdomen si se afla internat in spital. Sotia agresorului a fost retinuta pentru complicitate. Potrivit primelor informatii, femeia se afla la etajul patru al aceleiasi cladiri, cu un etaj mai sus fata de apartamentul groazei. Politistii au gasit in geanta ei mai multe coliere din plastic.

Citeste si Unde s-a gresit in interventia de la Onesti. Psiholog criminalist: Se asteapta in maniera retro sa se dea ordin. Ca la Caracal.

VIDEO Sotia criminalului de la Onesti a fost retinuta pentru 24 de ore. Femeia este acuzata de complicitate la lipsire de libertate

Atacatorul a avut in trecut mai multe condamnari. In 1989 a fost condamnat la 3 ani si sase luni de inchisoare pentru furt calificat, in 1991 a fost din nou condamnat pentru furt, in 2003 a primit o sentinta de 6 luni pentru vatamare corporala grava, iar in 2010 a fost condamnat in Italia la 28 de zile de inchisoare pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului.

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Autorităţile americane au anunţat că au recuperat rămăşiţele a două persoane care au fost ucise după ce podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbuşit, marţi, în urma impactului...
#crima onesti, #ancheta, #noi date, #negociere , #crima