Aglomeratie la Gara de Nord

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 09:16
2595 citiri
Aglomeratie la Gara de Nord
Foto: Antena 3

Aglomeratie mare in Gara de Nord, vineri dimineata, creata de bucurestenii care doresc sa plece la mare, unde isi vor petrece minivacanta de 1 Mai.

Cei care au vrut sa stea o zi in plus pe malul marii, au preferat sa plece cu trenurile puse la dispozitie de CFR catre litoral inca de vineri dimineata, asa ca au luat cu asalt Gara de Nord din Capitala, transmite Antena 3.

Avand in vedere numarul mare de calatori, CFR a suplimentat "Trenurile Tineretului" cu inca 2 trenuri spre si dinspre litoral, care vor circula pe relatia Bucuresti - Constanta - Mangalia astfel:

- in data de 30 aprilie 2010, Acc 13681 Bucuresti Nord (pl. 08.22) - Constanta (sos. 12.47/pl. 13.20) - Mangalia (sos. 14.51).

- in data de 2 mai 2010, Acc 13684 Mangalia (pl.16.30) - Constanta (sos. 17.56/pl. 18.10) - Bucuresti Nord (sos. 22.32).

Peste 20.000 de turisti sunt asteptati sa vina de 1 Mai pe plajele de pe litoral, cei mai multi dintre acestia alegand sa isi petreaca sfarsitul de saptamana in statiunea Mamaia, unde gradul de ocupare este de 90 la suta.

Aproximativ 20 de salvamari se vor afla, la sfarsitul acestei saptamani, pe plajele din Constanta si Mamaia, pentru a veghea la siguranta turistilor care vor alege sa-si petreaca acolo minivacanta de 1 Mai.

Vreme frumoasa si petreceri

Romanii care ajung, in acest weekend pe litoral vor avea parte nu numai de vreme frumoasa, dar si de o multime de evenimente a caror nota de plata se apropie de un milion de euro, investiti de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Turistii aflati in aceste zile pe litoral au de ales intre circa 40 de concerte, organizate in majoritatea statiunilor.

Organizatorii evenimentelor sunt fie autoritatile locale, fie cluburile. Printre invitati se numara atat artisti romani, cat si nume sonore al show-bussinesului international.

Capetele de afis sunt concertele sustinute vineri, 1 mai, de Busta Rhymes, respectiv sambata, 2 mai, de Ja Rule, in club Bamboo din Mamaia.

Tot vineri, in club La Mania din aceeasi statiune mixeaza Alexander Paul Coe, cunoscut in lumea muzicii ca Sasha, si canta Sonique.

Vineri mai canta, printre altii, Luna Amara (in Vama Veche), DJ Project (Neptun), Tapinarii (Costinesti), Sylvia & DJ Rynno (Costinesti), Parazitii, Vita de Vie, Zdob si Zdub, Suie Paparude (Costinesti). Sambata pot fi vazuti la lucru Timpuri Noi, Kumm (Vama Veche), DJ Pagal, DJ Eftimie, Chicane (Neptun), Anda Adam, Simplu, Voltaj, Alb si Negru (Constanta).

Cea mai asteptata melodie a acestor zile este insa "Imnul turismului", compus de Marius Moga, care va fi lansat vineri, in Mamaia, in prezenta ministrului Turismului, Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#aglomeratie Gara de Nord, #aglomeratie litoral, #aglomeratie tren , #gara