Măsuri pentru evitarea cozilor de la aeroportul Otopeni. Pasagerii vor fi împărțiți în grupuri de câte 50, la interval de 15 minute

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 21:56
3902 citiri
Măsuri pentru evitarea cozilor de la aeroportul Otopeni. Pasagerii vor fi împărțiți în grupuri de câte 50, la interval de 15 minute
În utlimele zile au fost cozi mari pe fluxul de sosiri internaţionale

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, administratorul aeroportului Henri Coandă, a luat, începând de sâmbătă, noi măsuri de fluidizare, pentru gestionarea unui trafic în creştere pe fluxul de sosiri internaţionale.

Potrivit unui comunicat de presă, CNAB a solicitat agenţilor de handling să secvenţieze debarcarea pasagerilor în grupuri de câte 50, la interval de 15 minute.

"Se asigură astfel condiţii mai bune pentru distanţarea pasagerilor în autobuze, pe flux şi în zona de verificare a documentelor. Pasagerii sosiţi din Uniunea Europeană (sau din Norvegia, Elveţia, Islanda sau Liechtenstein) care posedă certificatul verde european Covid vor fi dirijaţi de către personalul aeroportului pe fluxul verde, direct către ghişeele de frontieră. Se va acorda prioritate familiilor însoţite de minori şi persoanelor cu mobilitate redusă", se menţionează în documentul citat.

Pe fluxul de sosiri internaţionale, o parte dintre pasageri vor fi dirijaţi către fluxul destinat curselor charter, unde sunt în funcţiune atât patru ghişee DSP suplimentare, cât şi patru puncte de control de paşapoarte, cu personalul aferent, inclusiv angajaţi ai aeroportului. În terminal, în special în zonele unde se creează aglomeraţie, se suplimentează efectivele Jandarmeriei şi Poliţiei Transporturi Aeriene, iar numărul de medici ai DSP va fi crescut cu şase pe fiecare tură, la orele de vârf de sosiri, menţionează CNAB.

De asemenea, prin introducerea, din 20 decembrie, a formularului digital de localizare PLF (Passenger Locator Form), se simplifică operaţiunile de control al documentelor, acesta făcându-se numai la ghişeele Poliţiei de Frontieră. Acest fapt va reduce mult timpul de aşteptare, dă asigurări Compania.

"Întrucât se estimează un număr mare de pasageri pe fluxul de plecări internaţionale, atât în zilele de după Crăciun cât, mai ales, în primele zile din ianuarie 2022, au fost deschise toate cele 13 filtre de control de securitate, care vor funcţiona la capacitate maximă în orele de vârf, iar alocarea ghişeelor de check-in către companiile aeriene/agenţii de handling se va efectua dinamic, pentru o încărcare echilibrată şi reducerea aglomeraţiei", se mai spune în comunicat.

Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#aeroport, #Cozi, #trafic, #intrare, #masuri, #fluidizare , #aeroport