Razie de noapte a politistilor rutieri din Capitala. 60 de amenzi si 19 permise de conducere retinute

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 09:37
2293 citiri
Razie de noapte a politistilor rutieri din Capitala. 60 de amenzi si 19 permise de conducere retinute
Verificarile au fost facute in toiul noptii FOTO/ Politia Capitalei

Politistii rutieri din Capitala au dat un numar de 66 de amenzi in urma unei actiuni pentru depistarea soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive, fiind retinute 19 permise de conducere.

Politistii Brigazii Rutiere au actionat, in noaptea de vineri spre sambata, pe principalele artere din Bucuresti, pentru asigurarea ordinii si sigurantei rutiere, reducerea riscului de accidente si prinderea soferilor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive, precum si pentru verificarea modului in care sunt respectate masurile stabilite de Legea 55/2020, pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost aplicate 66 de sanctiuni contraventionale (din care 20 pe Legea 55/2020), in valoare de peste 22.000 lei si au fost retinute 19 permise de conducere (8 pentru infractiunile constatate, cate 3 pentru depasirea vitezei legale, pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice - contraventie si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, dar si cate unul pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier si pentru circulatia pe sensul opus).

Potrivit Brigazii Rutiere, au fost constatate 8 infractiuni (3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta substantelor psihoactive; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat, una pentru refuz de prelevare a probelor biologice).

Astfel, un tanar in varsta de 22 de ani a fost prins cand conducea pe strada din Sectorul 5, fiind sub influenta substantelor psihoactive (THC-5 "Cannabis"). El a fost dus la sediul INML in vederea recoltarii probelor biologice si s-a intocmit un dosar penal.

De asemenea, un barbat in varsta de 49 de ani a condus un autovehicul pe str. Imasului avand permisul suspendat, iar in urma testarii a rezultat ca acesta a consumat bauturi alcoolice, valoarea pe etilotest fiind de 0.20 mg/l alcool pur in aerul expirat. Si in acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penala.

Un alt barbat, de 39 de ani, a fost prins conducand pe o strada din Sectorul 5 fiind sub influenta bauturilor alcoolice, avand o concentratie de 0.56 mg/l alcool pur in aerul expirat. El a fost dus la sediul INML in vederea recoltarii probelor biologice si s-a deschis dosar penal.

Trei femei au fost lovite de un autobuz pe o trecere de pietoni. Care e starea victimelor
Trei femei au fost lovite de un autobuz pe o trecere de pietoni. Care e starea victimelor
Un autobuz al societății gălățene de transport public a intrat sâmbătă în trei femei aflate pe trecerea de pietoni pe strada 1 Decembrie 1918 din Galați. Șoferul autobuzului, în...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#politia rutiera, #razie politie, #amenzi circulatie , #politie