Accidentul de pe lacul Snagov, provocat de un tanar baut

Marti, 16 Iunie 2015, ora 15:47
4419 citiri
Accidentul de pe lacul Snagov, provocat de un tanar baut
Foto: Realitatea Tv

Tanarul banuit de politisti ca a condus ambarcatiunea care a provocat accidentul soldat cu un mort si patru raniti, pe lacul Snagov, avea o imbibatie de 0,85 g/l de alcool pur in sange, potrivit unor surse din Politie.

Potrivit surselor citate, Alexandru Popescu, tanarul care a provocat accidentul nautic si care, de altfel, a refuzat sa fie testat cu alcooltestul, avea o imbibatie alcoolica, in sange, de 0,85 g/l.

Accident grav pe lacul Snagov: 5 raniti, barbatul disparut a fost gasit mort - Update

Conform legii 191/2003, actualizata in anul 2012, "conducerea unei nave sau exercitarea atributiilor de serviciu de catre o persoana care are in sange o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g/l alcool pur in sange sau se afla sub influenta unor substante psihoactive constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda".

Drept urmare, pe numele lui Popescu a fost deschis un dosar penal pentru consum de alcool, ucidere din culpa si vatamare corporala grava, incadrarea faptei urmand, insa, sa fie stabilita exact dupa ce medicii legisti se vor pronunta cu privire la numarul de zile de ingrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele accidentului.

In acest dosar, marti sunt audiate mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstantele in care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov. Audierile au loc la Sectia Regionala de Politie Transporturi (SRPT) Bucuresti.

Accidentul s-a produs sambata noaptea pe Lacul Snagov si au fost implicate o ambarcatiune Spat, a restaurantului si hotelului Dolce Vita, de pe malul lacului, in aceasta aflandu-se sase persoane, si una Commander, in care se aflau cinci persoane, coduse de Alexandru Popescu.

In urma impactului, ambarcatiunea localului, condusa de Ionut Conea, s-a scufundat.

Conea a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, in timp ce Popescu a refuzat testarea, fiind dus la Spitalul Elias pentru analize.

In urma accidentului, un barbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul sau neinsufletit fiind gasit duminica, in jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov.

O femeie de 30 de ani a fost internata, in coma, la Spitalul Floreasca, alaturi de un barbat cu traumatism cranio-cerebral minor.

In acelasi timp, la Spitalul Elias au fost internati o femeie si un barbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore si fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#accident lac Snagov, #accident Snagov tanar beat , #accident