Creștere alarmantă a numărului de morți în accidente rutiere. Aproape 900 de români și-au pierdut viața pe șosele în primele 7 luni ale acestui an

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:351815 citiri
Creștere alarmantă a numărului de morți în accidente rutiere. Aproape 900 de români și-au pierdut viața pe șosele în primele 7 luni ale acestui an
932 de persoane au murit în primele 7 luni ale anului 2021 în accidente rutiere petrecute în România FOTO amator

În prima jumătate a anului 2021, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ, însă cel al persoanelor decedate este în uşoară creştere faţă de anii precedenţi, a anunțat miercuri, 4 august, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

Potrivit raportului prezentat de reprezentantul IGPR, în primele 7 luni ale acestui an au murit 894 de persoane în accidente rutiere.

"În anul 2019, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.421 de accidente rutiere grave, dotate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200 de persoane. Anul trecut, la nivel naţional s-au înregistrat 3.637 de accidente grave, în urma cărora au decedat 812 persoane şi au fost rănite grav 3.344 de persoane. Anul acesta s-au înregistrat 2.586 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a 2.000 de persoane", a declarat Drăgan într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave în acest an faţă de anii trecuţi, dar, în acelaşi timp, numărul persoanelor decedate este în creştere.

"Anul acesta ne-am confruntat cu situaţia în care, în cadrul unui singur accident rutier, au fost mai multe persoane decedate", a spus Drăgan.

Potrivit datelor furnizate de Brigada Rutieră de Poliţie, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave în urma cărora au decedat persoane sunt:

* Viteza neadaptată la condiţiile de drum - 106 accidente; au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite;

* Traversare neregulamentară pietoni - 75 de accidente; au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită;

* Pietoni pe partea carosabilă - 58 de accidente; au decedat 58 de persoane.

"Dacă este să ne referim la activităţile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, vă pot transmite că anul acesta, până în prezent, au fost aplicate aproape 460.000 de sancţiuni contravenţionale", a mai precizat Georgian Drăgan.

Totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, la nivel naţional, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice în perioada de referinţă este de peste 890.000.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News