CNAIR, amendată cu 14.500 de lei după accidentul în lanț din Mureș pentru că nu a curățat drumul național. Sancțiuni și pentru nouă șoferi

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 18:44 2247 citiri
În accident au fost implicate 20 de mașini. Sursa foto: captura video

Poliţiştii din judeţul Mureş au aplicat zece amenzi după accidentul în lanţ de pe DN 15, în care au fost implicate 20 de maşini. Au fost sancţionaţi nouă şoferi, dar şi CNAIR, pentru că nu a asigurat curăţarea corespunzătoare a drumului. Reprezentanţii companiei anunţă că vor contesta sancţiunea.

IPJ Mureş a anunţat că, după accidentul în lanţ de pe DN 15, au fost aplicate zece sancţiuni.

În cauză, poliţiştii rutieri au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 9 au fost aplicate conducătorilor auto, iar una a fost aplicată administratorului drumului public, aceasta din urmă fiind în cuantum de 14.500 de lei. Totodată, a fost retras şi un certificat de înmatriculare”, a transmis IPJ Mureş.

Reprezentanţii CNAIR au precizat că vor contesta sancţiunea aplicată.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic, pentru a evita să fie implicaţi în evenimente rutiere negative, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor rutiere, să conducă cu viteză redusă şi adaptată permanent la condiţiile de drum, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Luni dimineaţă, pe DN15 E60, în localitatea Sânpaul, s-aprodus un eveniment rutier cu implicarea mai multor autovehicule.

”La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, stabilindu-se că pe pasajul peste calea ferată din localitatea Sânpaul, în condiţii de carosabil acoperit cu gheaţă şi polei, s-a produs un eveniment rutier, în care au fost implicate 20 de autovehicule. Ulterior, din verificările efectuate, au fost individualizate 8 accidente rutiere, soldate cu pagube materiale, în care au fost implicate 14 autovehicule şi un accident rutier, cu implicarea a 6 autovehicule, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, care face obiectul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au mai precizat poliţiştii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News