Drama familiei care a cumpărat o maşină cu 1.450 lei de la un tractorist: băiatul de 17 ani a murit, iar fratele agonizează în spital

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 09:52
141306 citiri
Drama familiei care a cumpărat o maşină cu 1.450 lei de la un tractorist: băiatul de 17 ani a murit, iar fratele agonizează în spital
Minorul nu a mai putut stăpâni mașina, care s-a rostogolit de cel puțin 10 ori, pe o panta abruptă, spun anchetatorii FOTO vremeanoua.ro

Dorinţa de a conduce o maşină a dus la o tragedie în care și-a pierdut viața un băiat de 17 ani din satul Ivănești, comuna Pădureni, județul Vaslui, iar fratele său, cu un an mai mic, a fost și el la un pas de moarte.

Rudele povestesc faptul că băiatul de 17 ani își dorea mult o mașină şi nu a mai așteptat să împlinească 18 ani, potrivit vremeanoua.ro.

Și-a cumpărat un vehicul ponosit, de la un tractorist din sat, pe care a dat 1.450 de lei. Tatăl minorului, care știa că fiul său ar putea risca să se urce la volan, deși nu are permis și nu știe să conducă, l-a certat pe cel care îi vânduse mașina, însă a acceptat situația.

Duminică seara, 21 noiembrie, bucuros că are mașina sa, băiatul și-a luat fratele mai mic și au pornit într-o plimbare pe dealurile din zonă. Pe un drum agricol, care ducea spre Lunca Veche, acesta a accelerat, fără a observa că urmează o pantă destul de abruptă.

Fiind noapte și ceață, minorul nu a mai putut stăpâni mașina, care s-a rostogolit de cel puțin 10 ori, spun anchetatorii. Ambii frați au fost grav răniți, însă cel de 17 ani a suferit traumatismele care i-au provocat moartea.

Motivul pentru care fratele mai mic a sunat la mama sa abia în jurul orelor 9.00, deși accidentul se pare că s-a produs pe la miezul nopții, a fost acela că în timpul rostogolirii mașinii, telefoanele le-au zburat din mâini. Abia când s-a făcut ziuă, fratele mai mic a început să caute în jur, a găsit un telefon și și-a alertat mama.

Primarul comunei Pădureni, Temistocle Diaconu, s-a declarat marcat de cele întâmplate, mai ales că aflase și el faptul că băiatul abia cumpărase mașina de la un consătean.

“Am aflat și nu pot crede, e îngrozitor ceea ce s-a întâmplat. Știu foarte bine această familie. Sunt oameni liniștiți părinții, oameni modești, care nu au făcut probleme niciodată. Băiatul își luase mașina aceasta de la un tractorist din sat, Onofrei îi zice.

Dar cine ar fi bănuit că se poate întâmpla așa ceva! Despre cei doi frați pot să spun că erau liniștiți, nu au făcut probleme niciodată, nu beau, nu umblau fără rost. Tragedia aceasta ne arată însă că dintr-o joacă, dintr-o grozăvie a vârstei, uite unde se poate ajunge.

Păcat că băiatul cel mai mic nu a putut suna mai repede, dar în rostogolirea aceea a mașinii, am înțeles că ei au pierdut telefoanele. A fost nevoie să se facă ziuă, ca cel mai mic să înceapă să caute pe acolo, să vadă telefonul și să sune după ajutor. Dacă va fi nevoie, evident că Primăria va sprijini familia în acest caz. Au mai fost asemenea situații dificile la noi și, ca Primărie, ne-am implicat”, a spus primarul Temistocle Diaconu.

Chiar dacă băieții erau plecați cu mașina de seara, părinții au ezitat să alerteze autoritățile, deși orele se scurgeau, iar ei nu mai dădeau niciun semn.

“Știți cum sunt părinții, așteaptă din clipă în clipă. Poate s-au gândit că petrec pe undeva, sunt cu prietenii și nu s-au alarmat. Asta a fost, din păcate”, a mai spus primarul Diaconu.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, cercetările urmând să arate care au fost circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
#accident, #baiat, #tractorist, #masina, #Temistocle Diaconu , #accident
Comentarii