Cauza accidentului rutier în care au murit trei bărbați miercuri dimineața în Bacău

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 10:29
4180 citiri
Cauza accidentului rutier în care au murit trei bărbați miercuri dimineața în Bacău
Trei bărbaț morți și o femeie în stare critică în urma unui accident petrecut la Bacău FOTO ISU Bacău

Trei bărbați au murit miercuri, 28 iulie, într-un nou accident rutier care s-a produs în județul Bacău.

Accidentul s-a produs pe fondul oboselii la volan, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, Cătălina Păduraru.

La volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 27 ani, din judeţul Neamţ.

"Din impact, 3 persoane au decedat, respectiv conducătorul auto şi alţi doi bărbaţi, de 33 şi 36 de ani, pasageri în autoturism. O tânără de 22 de ani, pasageră dreapta spate, a fost transportată la spital în stare gravă. (...) Sectorul de drum pe care s-a produs accidentul rutier este în aliniament, cu vizibilitate bună", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Accidentul de miercuri dimineață a fost precedat de un alt eveniment rutier tragic, petrecut duminică pe DN2 E 85, la Rădăcini, în timpul căruia nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața.

Soluția care a adus la 0 numărul deceselor pe un drum național intens circulat

Opt dintre cele 24 de decese în accidente rutiere din weekend-ul 24-25 iulie au fost înregistrate în urma unor ciocniri frontale pe DN2.

Oficialii Asociației Pro Infrastructura readuc în discuție o soluție "simpla și ieftină de a separa sensurile și a evita astfel de carnagii: 2+1 alternativ".

"A fost implementata parțial pe cei 10 kilometri dintre Sinești și Movilița, cu rezultate excelente: zero decese în mai bine de doi ani.

De ce nu este generalizată această soluție pe DN2?! Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (și a celor cu girofar), deși viteza medie în ansamblu crește!", se arata intr-o postare pe Facebook a celor de la Pro Infrastructura.

Soluția presupune desenarea a trei benzi pe toată lațimea șoselei. Dintre acestea, câte două vor fi folosite alternativ pentru circulația pe același sens. La distanțe regulate (2 sau 3 kilometri), rămâne câte o singură bandă în aceeași direcție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei răniți după ce un taxi s-a răsturnat în Vaslui. Clienții ar fi lovit scaunul șoferului
Trei răniți după ce un taxi s-a răsturnat în Vaslui. Clienții ar fi lovit scaunul șoferului
Trei persoane au ajuns la spital, luni, 22 aprilie, după ce s-au răsturnat cu un taxi şi au intrat într-un podeţ, pe un drum din comuna Lipovăţ, judeţul Vaslui. Șoferul ar fi pierdut...
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
#accident, #morti accident, #accidente rutiere, #volan, #soferi , #accidente rutiere
Comentarii