Accident in Ungaria: Cum se simt ranitii internati la Spitalul Floreasca

Sambata, 31 August 2013, ora 11:26
1095 citiri
Accident in Ungaria: Cum se simt ranitii internati la Spitalul Floreasca

Cei patru raniti din accidentul din Ungaria adusi la Spitalul Floreasca sunt constienti si se afla intr-o stare echilibrata, a declarat sambata purtatorul de cuvant al institutiei medicale, Bogdan Oprita.

El a adaugat ca pe parcursul noptii pacientii au fost supusi unor investigatii medicale.

Oprita a precizat ca dintre cei patru raniti trei prezinta probleme ortopedice (fracturi), iar al patrulea prezinta un traumatism toracic si traumatism cranio-cerebral minor.

Accident in Ungaria: 3 romani au murit, 18 raniti - Marturia soferului roman

Cele 11 persoane ranite in accidentul din Ungaria au fost aduse la Bucuresti in noaptea de vineri spre sambata, cu un avion militar. Patru dintre ranitii adusi au fost transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, patru la Spitalul Universitar si trei la Bagdasar Arseni.

"Am ajuns cu 11 din cei 18 pacienti internati in spitalele din Ungaria. Dintre cei 11, unii sufera de diferite nivele de leziuni - de fracturi, unele deja operate, coloana. O persoana are leziune de coloana, altii au leziuni minore. Sper ca o parte sa se externeze repede, altii vor ramane pentru mai multe investigatii. Niciunul din cei 11 nu este in coma", a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, la sosirea pe aeroport.

Accident in Ungaria: Doar 11 raniti vor fi adusi in tara, ceilalti sunt in stare prea grava

Arafat a explicat ca doi dintre ranitii ramasi in Ungaria sunt copii care prezinta leziuni ale ficatului si splinei.

"Copiii mai ales au avut leziuni, au decis sa le trateze intr-un mod conservator. Unul are leziune de ficat, altul de splina. Unul dintre pacientii ramasi (in spital - n.r.) se afla in operatie, altii la terapie intensiva in stare critica intubati si ventilati", a mai spus secretarul de stat.

El a adaugat ca in cursul saptamanii viitoare Ministerul Sanatatii va primi rapoarte din Ungaria dupa care se va lua decizia de repatriere, pentru fiecare caz in parte.

Secretarul de stat in MS a afirmat ca cele trei persoane decedate cel mai probabil vor ajunge in tara pe cale rutiera sau cu o cursa de linie, dupa efectuarea formalitatilor.

Trei persoane si-au pierdut viata si alte 18 au fost ranite intr-un accident rutier petrecut vineri in Ungaria, pe autostrada M5, pe directia Budapesta.

In accident au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu numar romanesc

Microbuzul romanesc implicat in accidentul de pe autostrada M5 din Ungaria se deplasa de la Galati la Milano si avea 19 pasageri si doi soferi. In urma coliziunii cu un tir, doi barbati si o femeie au decedat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#accident Ungaria romani raniti, #romani raniti accident Ungaria , #accident Ungaria