Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Protectia Consumatorilor constata abateri penale la Casa de Ajutor Reciproc Constanta si o amendeaza cu 20.000 de lei

Luni, 06 Iulie 2020, ora 11:54
2311 citiri
Protectia Consumatorilor constata abateri penale la Casa de Ajutor Reciproc Constanta si o amendeaza cu 20.000 de lei
Foto Hepta.ro

Casa de Ajutor Reciproc Constanta a fost amendata de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor cu 20.000 de lei, dupa ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care perceperea unor dobanzi mai mari decat cele care au fost aduse la cunostinta consumatorilor. Au fost constatate si abateri cu caracter penal, urmand sa fie sesizate autoritatile competente.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Horia Constantinescu, a declarat, luni, ca in urma verificarilor de la Casa de Ajutor Reciproc Constanta au fost descoperite inclusiv abateri cu caracter penal, urmand sa fie sesizate autoritatile care au atributii in acest sens.

"In cursul saptamanii trecute am incheiat verificarile la Casa de Ajutor Reciproc Constanta, in urma sesizarilor primite de la mai multi pensionari. Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 20.000 de lei, s-au dispus masuri complementare, constatandu-se inclusiv abateri cu caracter penal, urmand sa trimitem o sesizare in acest sens organelor abilitate. A profita de batranii si asa greu incercati, prin incasarea de dobanzi ascunse, oprindu-le sume importante de bani, pentru diverse elucubratii financiare, este o atitudine camatareasca!", a spus Horia Constantinescu.

Astfel, comisarii de la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Constanta au descoperit practici comerciale incorecte.

"Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007, prin perceperea unor dobanzi mai mari decat cele care au fost aduse la cunostinta consumatorilor si prin perceperea cuantumului dobanzii in avans, integral din suma imprumutata, si a diferentei de fond de cotizare integral din suma imprumutata, in cazul in care este solicitat un imprumut mai mare decat limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula si percepea dobanda fara a fi puse la dispozitia consumatorilor", se arata intr-un comunicat al CJPC Constanta.

Sursa citata mentioneaza ca s-a propus incetarea practicilor comerciale incorecte constatate si s-a dispus restituirea sumelor de bani percepute in plus aferente contractelor de imprumut in derulare si in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2020.

Numarul de consumatori afectati de abaterile de la prevederile legale este estimat la cel putin 3.748, a mai precizat comunicatul CJPC Constanta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#casa de asigurari reciproc constanta , #amenda