A venit iarna: Primele ninsori si probleme in trafic - unde nu poti sa circuli fara cauciucuri de iarna

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 16:39
7292 citiri
A venit iarna: Primele ninsori si probleme in trafic - unde nu poti sa circuli fara cauciucuri de iarna
Foto: Arhiva

Primele ninsori din acest sezon au provocat primele probleme, vineri, in nordul tarii, unde pe mai multe drumuri s-a circulat ingreunat.

Potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, in judetul Maramures, pe DN18, in Pasul Prislop, la kilometrul 166, se circula ingreunat in jurul orei 13.00, pe partea carosabila depunandu-se un strat subtire de zapada.

In zona respectiva sunt necesare anvelope de iarna, se mai arata in comunicat, in care se precizeaza si ca s-a actionat cu un utilaj de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.

De asemenea, Centrul Infotrafic mai anunta ca, la aceeasi ora, ningea abundent si in judetul Iasi, pe DN2 si DN28A, in zona Pascani, iar pe carosabil a inceput sa se depuna zapada.

In jurul orei 15.00, pe toate drumurile mentionate carosabilul era umed, insa nu mai ningea, se mai arata in comunicat.

Totodata, din cauza vantului puternic doi copaci au cazut pe partea carosabila, in judetul Ialomita, pe DN2A Urziceni - Slobozia, intre localitatile Balaciu si Sfantu Gheorghe si in zona Malu.

Nu in ultimul rand, pe autostrada A2, intre Fetesti si Drajna, pe sensul de mers catre Bucuresti, la kilometrul 108, din cauza vantului puternic, semiremorca goala a unui autotren s-a rasturnat, blocand banda a doua, insa nu s-au inregistrat victime si s-a circulat pe prima banda pana cand circulatia a fost reluata complet.

Vant puternic in Bucuresti si 5 judete - a fost emis cod galben

Administratia nationala de meteorologie a emis vineri un cod galben de vant pentru Bucuresti si pentru alte judete din jumatatea sudica a tarii - Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Galati -, valabil pana la ora 20.00.

Totodata, un cod galben de vant este in vigoare si pentru arii extinse din judetul Dobrogea, pana la ora 22.00.

Meteo: Cod galben de ploaie si ninsoare

De asemenea, tot vineri, a fost emis un cod galben de ploaie si ninsoare, valabil pentru jumatatea de nord a Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, pana la ora 23.00.

Astfel, vremea va continua sa se raceasca, vor fi precipitatii mixte si se vor cumula cantitati care vor depasi izolat 15 l/mp. Meteorologii precizeaza ca in judetele Botosani, Suceava si Neamt, precum si in zona de munte a judetului Bacau vor predomina ninsorile.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primele ninsori, #ninsori pasul Prislop, #ninsori Iasi, #vreme rea ninsori , #ninsori