A treia zi de proteste, in toata tara - "Romania, trezeste-te!", "Singura solutie, inca o revolutie!" (Galerie foto&video)

Vineri, 06 Noiembrie 2015, ora 00:19
29297 citiri
A treia zi de proteste, in toata tara - "Romania, trezeste-te!", "Singura solutie, inca o revolutie!" (Galerie foto&video)
Foto: Ziare.com

Romanii au iesit si joi in strada, pentru a treia zi consecutiv. Mitinguri au avut loc loc atat in Bucuresti cat si in multe alte orase din tara.

Citeste aici toate stirile despre incendiul din Clubul Colectiv

Oamenii sunt in continuare nemultumiti, desi prima zi de proteste a dus la demisia premierului Victor Ponta si a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Incendiu in Colectiv Miting de protest impresionant in Bucuresti si in tara: "Sa va fie frica, poporul se ridica!"

Pe una dintre paginile unde au fost mobilizati bucurestenii, Tacerea ucide! Vino in strada!, scrie ca "Demisiile nu rezolva situatia. Continuam!" si sunt enumerate cerintele protestatarilor.

Printre ele se numara o ancheta rapida si corecta a tragediei de la clubul Colectiv, verificarea tuturor cluburilor, pub-urilor, restaurantelor din tara, minimum 10% din PIB pentru sanatate, sa nu se mai inchida spitale, ci, dimpotriva, sa se construiasca altele noi, personalul din spitale sa fie bine remunerat si instruit.

Revolta romanilor in imagini: "Ne-am ars cu voi, vrem altii noi" sau "Daniel, te lepezi de sutana?" (Galerie foto&video)

Totodata, protestatarii mai cer demisii la varful Ministerului Sanatatii pentru amanarea darii in folosinta a Unitatii Moderne pentru Arsi de la Spitalul Floreasca, echipament modern pentru pompieri si pentru toti cei care lucreaza direct pentru salvarea oamenilor, salarii mai mari pentru acestia. Ei mai spun si ca vor ca romanii sa nu mai fie mintiti si umiliti de catre cei care au putere politica si administrativa.

Proteste sunt anuntate si pentru vineri, zi in care presedintele Klaus Iohannis va avea, in premiera, consultari cu societatea civila si cu "strada".

Ziare.com v-a prezentat, si joi, in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor din Bucuresti si din tara

00:19 - Protestul din Bucuresti s-a incheiat, oamenii au plecat spre case. Vineri urmeaza sa iasa iar in strada.

00:05 - Doar cateva zeci de persoane au mai ramas in Piata Universitatii, circulatia s-a reluat.

23:50 - Digi24 anunta ca in Piata Universitatii au mai ramas cateva sute de persoane.

23:34 - Un barbat in varsta are o pancarta cu textul "Dragi parinti, copiii nostri ne arata drumul cel bun, sustineti-i si alaturati-va lor pentru ca merita", relateaza Mediafax.

Acelasi barbat era si miercuri in piata, afisand mesajul "Dragii nostri copii, iertati-ne. Noi am gresit 26 de ani. Numai voi puteti invinge coruptia. Suntem mandri de voi. Mama si tata", devenit viral pe Facebook.

23:31 - Peste o suta de persoane, majoritatea adolescenti, s-au adunat joi seara in parcul central din municipiul Sfantu Gheorghe.

Proteste de mica amploare au avut loc si la Slatina, Ploiesti sau Pitesti, informeaza agentiile de presa.

23:28 - Un protest fara incidente a avut loc si la Ramnicu-Valcea, unde proximativ 100 de protestatari au iesit in strada.

23:19 - Aproximativ 250 de aradeni de toate varstele, in majoritate tineri si foarte tineri, au participat joi seara la protestul care a inceput la ora 19.00, pe platoul din fata Palatului administrativ al municipiului Arad, informeaza Agerpres.

Cei iesiti in strada la actiunea de protest i-au cerut demisia parlamentarului aradean Mihaita Calimente care, intrebat la un post TV daca PNL va fi acceptat la Putere de catre manifestantii iesiti in strada, a raspuns ca "Daca strada nu ne vrea nici pe noi, atunci sa-i voteze pe bulgari".

De asemenea, protestatarii i-au cerut si Prea Fericitului Patriarh Daniel sa se retraga din functie, dupa declaratiile acestuia fata de tragedia de la Bucuresti.

Incendiu in Colectiv Patriarhul Daniel cere iertare tinerilor: Ii iubim si pe cei care nu vin la biserica (Video)

23:12 - Programul Metrorex a fost prelungit joi cu o ora, informeaza Digi24. Miercuri, trenurile au circulat pana la orele 1.00 dimineata.

23:08 - In continuare sunt protestatari care cer ca presedintele sa vina in Piata Universitatii. "Klaus, strada se consulta in strada", sta scris pe o pancarta, fara a fi singura care se refera la presedinte.

Iohannis, consultari in premiera cu societatea civila si "strada": Cine poate merge la Cotroceni si cum

Manifestantii sunt asteptati sa-si desemneze reprezentantii care vor merge la consultari pana la miezul noptii.

23.00 - La aceasta ora, la Universitate mai sunt aproximativ 3.000 de persoane, relateaza Digi24. Mare parte dintre cei prezenti spun ca se vor intoarce si in zilele urmatoare.

Foto: Ziare.com

22:47 - Desi oamenii se afla si la aceasta ora in Piata Universitatii, protestul nu a mai reusit sa atinga amploarea celui de miercuri, cand numai in Bucuresti au iesit in strada 35.000 de persoane. Asta, desi pe retelele de socializare confirmasera prezenta la mitingul de joi 20.000 de persoane.

Foto: privesc.eu

22:42 - Peste 500 de tineri au iesit in strada si la Braila, relateaza Agerpres. Protestatarii au venit in Piata Independentei, locul unde s-au intalnit si in ultimele doua seri, iar de aici au plecat pe Calea Calarasilor, principala artera din Braila, spre Centrul Istoric, pe drum intonand Imnul National.

Manifestantii au mers si in fata sediului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, unde au aplaudat si au scandat 'Cinste lor, cinste lor, cinste pompierilor!'.

22:34 - Aproximativ 100 de oameni, in majoritate tineri, au iesit joi seara din nou pe strazile din Lugoj, intr-un mars de protest fata de actuala clasa politica, dar si pentru a fi solidari cu victimele incendiului de vineri. protestul a fost unul pasnic, anunta Cetateanul.

22:31 - Pana la aceasta ora nu s-a anuntat daca si joi metroul va avea program prelungit, asa cum s-a intamplat miercuri. In plus, site-ul Metrorex nu este disponibil.

21:23 - O persoana cu lipotimie, aflata in Piata Universitatii, a avut nevoie de interventia medicilor. Acum se afla in afara oricarui pericol, informeaza Realitatea Tv.

22:11 - Protestatarii din Piata Universitatii si-au aratat in nenumarate randuri inventivitatea, mai ales prin pancartele expuse.

Foto: Ziare.com

22:09 - "Singura solutie, inca o revolutie!" este principalul slogan pe care l-au scandat zecile de tineri din municipiul Giurgiu, care au iesit sa marsaluiasca pe strazile orasului.

22:07 - In ciuda orei inaintate, atmosfera din Piata Universitatii este una electrizanta.

Posted by Diana Toea on 5 Noiembrie 2015

22:04 - Circa 300 de protestatari, in majoritate elevi de la liceele din municipiul Buzau, au manifestat joi seara, timp de circa doua ore, marsaluind prin centrul orasului.

In timpul marsului tinerii au strigat "Hotii!", "Jos mafia locala!", "Jos coruptia!", "Colectiv", spunand insa in cor si "Tatal nostru".

22:01 - Cateva sute de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara in municipiul Targu-Jiu, pentru a doua zi consecutiv.

Manifestantii s-au adunat initial in centrul municipiului, in Piata Prefecturii si au plecat apoi in mars catre mai multe zone din oras, ingreunand traficul pe mai multe artere de circulatie. Ei au ajuns si la sediul Primariei orasului, unde au scandat lozinci impotriva conducerii institutiei, cerandu-le demisia autoritatilor locale.

Protestatarii au purtat pancarte si bannere pe care erau scrise mesaje precum "Afara cu hotii din tara", "Nepasarea ucide", "Toate partidele, aceeasi mizerie!", "Vrem spitale, nu catedrale", informeaza Agerpres.

21:52 - In Piata Universitatii sunt si protestatari care-si poarta pe umeri copiii.

Foto: Ziare.com

21:42 - La fel ca in alte orase ale tarii, si in Capitala, la Universitate, si-au facut aparitia oameni cu masti albe specifice gruparii Anonymous.

Foto: Ziare.com

21:38 - Mesajele strigate de multime sunt extrem de diferite: "Hotii, hotii!", "O dorinta sincera, Romania libera!", "Solidaritate", "Demisia", "Romania", "Colectiv".

21:26 - Cineva tocmai a tras cu un artificiu din multime, transmite din Piata Universitatii corespondentul Ziare.com.

Posted by Diana Toea on 5 Noiembrie 2015

21:21 - Multimea striga "Senatori si deputati, mafioti imunizati" si "DNA, fii tare, vrem deratizare!"

Foto: Ziare.com

21:16 - "Educatie, nu coruptie!", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa" - se scandeaza acum la Universitate.

Foto: Ziare.com

21:08 - Aproape doua sute de persoane s-au adunat joi, pentru a doua seara, consecutiv, in fata Palatului Administrativ din Alba Iulia, acestea scandand lozinci antiguvernamentale si impotriva partidelor politice, dar si de solidaritate cu victimele incendiului produs in clubul "Colectiv".

Protestatarii au pornit in mars, ca si in seara precedenta, spre cartierul Cetate, pe un traseu anuntat pe o pagina de socializare special creata pentru aceasta actiune.

21:06 - Peste 100 de persoane au participat, joi seara, la un protest in centrul municipiului Targoviste, iar timp de doua ore au scandat si au marsaluit pe arterele principale din municipiu, informeaza Agerpres.

"Uniti salvam toata Romania!", "Colectiv", "Iesiti din casa daca va pasa!", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!", "Basarabia e Romania!" au fost cateva dintre scandarile tinerilor prezenti in piata.

Manifestantii au mers in Piata Mihai Viteazul, apoi au marsaluit pe Bulevardul Independentei, blocand temporar artera de circulatie.

21:04 - Multimea de la Universitate e acum o imensa galerie, scandand ca pe stadion, "Ole!".

21.00 - Multimea scandeaza "Fara violenta!" si "Toate partidele, aceeasi mizerie", "Romania, trezeste-te!", sloganuri care s-au auzit si zilele trecute in Piata, si canta "Desteapta-te romane".

Foto: Facebook/Bogdan Ciuclaru

20.57 - "Nu plecam, nu capitulam" - se striga in aceste momente la Piata Universitatii.

Foto: privesc.eu

20:51 - Peste 500 de persoane participa la un miting in Piata Revolutiei din municipiul Botosani, urmat de un mars pe principalele strazi ale localitatii. "Un popor care voteaza corupti, hoti, impostori si tradatori nu este victima. Este complice! Trezirea! ", este mesajul transmis de manifestanti prin intermediul unui banner.

Manifestantii au primit din partea Primariei ceai cald, anunta Agerpres.

20:48 - Circa 150 de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara in centrul municipiului Satu Mare, scandand lozinci impotriva partidelor politice.

20:43 - Printre protestatarii aflati in strada la Cluj-Napoca este si o femeie varstnica, avand un tricolor infasurat in jurul gatului, care spune ca a venit la proteste in memoria fratelui sau, fost jandarm, mort la Revolutie.

Protestatarii au si mesaje pro-monarhie, scandand numele regelui Mihai, relateaza Agerpres.

De asemenea,printre manifestanti se afla si mai multi tineri ce poarta mastile albe specifice gruparii Anonymous. Acestia au explicat ca pentru ei manifestarea are o dubla semnificatie, intrucat prin evenimentul de joi s-au alaturat si miscarii "Million mask march", care are loc in data de 5 noiembrie in toata lumea.

20:40 - Un grup destul de mare de oameni s-a desprins din multimea compacta de la Universitate, plecand spre palatul Cotroceni, arata Digi24.

Foto: Ziare.com

20:36 - Manifestantii continua sa vina in Piata Universitatii din Capitala, multimea ocupand spatiul dintre rondul de la Universitate si Hotelul Intercontinental.

Se scandeaza "Coruptia ucide", "Nu schimbam un nume, schimbam un sistem", "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "Toate partidele, aceeasi mizerie", informeaza Agerpres.

Pe pancartele protestatarilor pot fi vazute mesaje precum "Senatori + deputati = mafioti imunizati", "DNA fii tare, vrem deratizare", "Punctul 8 de la Timisoara".

Un mesaj aparte il afiseaza o fetita de circa 10 ani, pe pancarta ei putandu-se citi "Mor ingerii in spitale, dracii danseaza in catedrale".

20:32 - Aproximativ 200 de tineri s-au adunat, joi seara, in Piata Centrului Civic din Vaslui, pentru a doua zi consecutiv, in semn de solidaritate cu protestatarii care au iesit in strada la Bucuresti si in alte orase din tara.

Protestatarii, in marea lor majoritate elevi, au arborat steaguri tricolore si au scandat lozinci ca: "Vrem spitale!", "Vrem schimbare!", "Romania, trezeste-te!" sau "Iesiti din casa, daca va pasa!".

20:26 - Conform Digi24, la nivelul intregii tari sunt in strada, la aceasta ora, aproximativ 15.000 de oameni.

Foto: Facebook/Laurentiu C. Lukacs/Studenti pentru studenti, Studenti pentru Romania!

20:18 - Numarul protestatarilor adunati in Piata Victoriei din Timisoara a ajuns la 1.000, conform Agerpres. Majoritatea celor prezenti sunt tineri si liceeni, cu varste maxime de pana la 25 de ani.

20:13 - Peste 300 de oameni se afla la Catedrala Patriarhala, unde se roaga pentru memoria victimelor si pentru insanatosirea renitilor in urma incendiului de vineri seara, din clubul Colectiv. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, i-a sfatuit pe cei prezenti sa ofere consiliere spirituala si ajutor material celor afectati direct de incendiu, informeaza Realitatea TV.

20:09 - Clujenii au iesit si ei in strada, organizand un mars, la fel si ploiestenii.

20:06 - In acest moment, la Universitate sunt 10.000 de oameni, relateaza Realitatea TV. O parte dintre acestia cer ca presedintele Klaus Iohannis sa vina in strada.

Foto: Ziare.com

20.03 - Aproximativ 300 de persoane - majoritatea tineri si adolescenti - au pornit, joi seara, in mars pe principalele artere ale Galatiului, spre sediul Prefecturii, nemultumiti de clasa politica si de existenta coruptiei din sistem, arata Agerpres.

Protestarii s-au strans in doua grupuri, ca si in seara precedenta, in doua puncte ale orasului, dupa care s-au unit si au plecat in mars prin centrul localitatii pe strada Brailei pana la Primarie si Prefectura Galati.

Manifestantii sunt pasnici si nu au blocat traficul rutier. Masinile circula pe langa ei si soferii claxoneaza in semn de solidaritate.

19:59 - Aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat in fata Primariei Suceava pentru a comemora victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucuresti, informeaza Agerpres.

Participantii au spus ca vor sta pana la ora 20.00 la Primarie, dupa care se vor deplasa spre Prefectura aflata in centrul orasului.

Manifestantii poarta pancarte pe care scrie "Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "Cine nu sare, nu vrea schimbare", "Nu vrem stat condus de popi, securisti si interlopi" si striga "Bucuresti, nu uita, Suceava-i de partea ta", "Singura solutie, inc-o revolutie" si "Nu stati la balcoane, ca muriti de foame".

19:53 Si la Timisoara aproximativ 400 de oameni sunt in strada, acestia avand in maini pancarte pe care se poate citi "Mita ucide!!!", "Vrem un stat corect, nu defect" si "Studentii cer dreptate #Colectiv", arata Timis Online.

In piata a fost citita o lista de revendicari, in zece puncte, prin care manifestantii cer, printre altele, formarea unui Guvern de tehnocrati, un Parlament cu 300 de membri sau ridicarea imunitatii parlamentare de cate ori aceasta este solicitata de organele de ancheta.

19:49 - Nu se stie pana in acest moment daca protestatarii vor pleca in mars, asa cum s-a intamplat miercuri, spre Palatul Parlamentului, Piata Constitutiei sau Cotroceni.

Foto: Ziare.com

Ponta si Piedone au demisionat, protestele au continuat - Aproape 100.000 de romani, in strada (Galerie foto & Video)

Conform Digi24, nu exista un lider sau mai multi care sa poata fi identificati in multime. Pentru moment, nu exista o intentie declarata de a parasi Piata Universitatii, oamenii fiind in expectativa.

19:43 - Pe una dintre paginile dedicate protestului, protestatarii sunt rugati sa fie pasnici: "Va rog foarte mult pe toti cei ce veti participa sa actionati doar pe cale pasnica si fara injuraturi!!! Oricand lucrurile pot lua o turnura nefavorabila noua. Noi ne facem treaba noastra, jandarmii pe a lor".

Foto: Facebook/Laurentiu C. Lukacs/Studenti pentru studenti, Studenti pentru Romania!

19:41 - In multime poate fi vazut un protestatar cu un drapel al Regatului Romaniei si o pancarta pe care scrie "Regele pe tronul tarii".

19:36 - La aceasta ora sunt in strada, la Universitate, 5.000 de persoane. Se scandeaza "Afara, afara, mafia din tara!".

Foto: Digi24

19:26 - La Iasi au iesit in Piata Unirii circa 600 de persoane, insa numarul protestatarilor creste vazand cu ochii. Se aprind lumanari si se pastreaza momente de reculegere. Manifestantii agita pancarte pe care se poate citi: "Romania, trezeste-te!" si "Iesiti din casa, daca va pasa!".

Conform Digi24, vineri se anunta un protest mult mai amplu.

19:23 - La Univeristate sunt deja 4.000 de persoane. Sunt folosite, ca si zilele trecute, portavoci, vuvuzele si fluiere.

Foto: Ziare.com

19:17 - 300 de oameni s-au adunat in strada si la Sibiu, insa circa 2.000 si-au anuntat prezenta pe retelele de socializare.

19:03 - Si la Constanta s-au adunat circa 400 de protestatari in fata Prefecturii. Protestul, unul autorizat, a inceput la 18.30, cand s-au aprins lumanari in memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv. Apoi manifestantii au venit in fata Prefecturii, unde se afla si in prezent, cerand demisia Parlamentului si sustinand ca toti politicienii sunt vinovati de moartea celor 32 de tineri in incendiu.

Oamenii sustin, conform Digi24, ca vor iesi in strada si vineri seara.

19:00 - Numarul protestatarilor de la Universitate a ajuns la 3.000, anunta Digi24.

Foto: Digi24

18:53 - Oamenii continua sa aduca lumanari si sa pastreze momente de reculegere in fata clubului Colectiv, unde 32 de tineri au murit, alti peste 150 fiind raniti.

18:46 - In timp ce in Piata Universitatii protestul a inceput, la Catedrala Patriarhala s-au strans cateva sute de oameni, inclusiv tineri, pentru slujba "pentru pace si unitate" anuntata. Aceasta nu a inceput inca.

Foto: Ziare.com

18:38 - In Piata Universitatii sunt distribuite liste pentru infiintarea Partidului Popular al Strazii.

Foto: Ziare.com

18:32 - Deja bulevardul Magheru a fost blocat, la fata locului fiind peste 1.000 de persoane care striga "Colectiv, Colectiv", conform Digi 24.

18:27 - Bulevardul Magheru incepe sa fie blocat, oamenii vin in numar din ce in ce mai mare.

18:25 - La Catedrala Patriarhala se va desfasura, incepand de joi, in fiecare zi, de la orele 18.30, rugaciunea pentru pace si unitate, anunta Biroul de presa al Patriarhiei Romane. Joi, slujba va fi oficiata de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul.

18:10 - In acest moment, in Piata Universitatii sunt mai bine de 100 de persoane, insa lumea continua sa vina.

18:09 - Primii protestatari au ajuns la Universitate chiar inainte de orele 17.00.

18.04 - Primii protestatari incep sa se adune la Universitate. Pe retelele de socializare mobilizarea continua: "Sufletul nu m-a lasat, asa ca sunt deja aici. Sunt la Fantana", anunta unul dintre participantii la protestul de joi pe o pagina de Facebook dedicata evenimentului.

Victor Ponta si Cristian Popescu Piedone au demisionat in urma protestelor

Marti seara, in prima zi de proteste, peste 25.000 de bucuresteni au iesit in strada pentru a-si exprima revolta in urma incendiului din Clubul Coleciv. Mitinguri au fost organizate si in alte orase din tara.

Ponta si-a dat demisia - UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

Dupa Ponta, si Piedone isi da demisia: Poate ca atunci cand mii de oameni iti cer sa pleci, e bine uneori sa asculti

Apoi, miercuri dimineata, Victor Ponta a anuntat ca isi da demisia din functia de premier. O ora mai tarziu si Cristian Popescu Piedone a anuntat ca isi da demisia din fruntea Primariei Sectorului 4, ramanand doar cu "profesia de om".

Ponta si-a dat demisia: Oprea spune ca au decis sa asculte vocea strazii

Romanii nu s-au multumit cu demisiile celor doi si au iesit si miercuri seara in strada, intr-un numar mult mai mare. Televiziunile au anuntat ca miercuri numai in Capitala au iesit aproape 35.000 de oameni in strada, mai mult decat marti, iar in restul tarii inca 65.000 de protestatari, in orase ca Timisoara, Cluj-Napoca, Craiova, Pitesti, Galati, Constanta, Iasi, Buzau si nu numai. In total, 100.000 de oameni au iesit miercuri seara in strada.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#proteste Bucuresti, #proteste orase tara, #Romania in strada, #proteste demisii, #proteste joi 4 noiembrie , #proteste