Cum a fost suplimentat numarul paramedicilor in cinci judete din Romania. Voluntarii luati in masa din primariile locale

Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 16:57
2908 citiri
Cum a fost suplimentat numarul paramedicilor in cinci judete din Romania. Voluntarii luati in masa din primariile locale
Paramedicii au fost mutati de la primarii la ISU FOTO MS (generica)

Ministrul Marcel Vela a semnat vineri, 11 decembrie, ordinul de suplimentare a personalului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, masura ce are ca scop cresterea calitatii serviciilor si interventiilor derulate de personalul specializat, in folosul comunitatilor.

"Ca urmare a semnalarilor autoritatilor publice locale din judetele Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu, privind imposibilitatea sustinerii functionarii in continuare a serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, ministrul afacerilor interne a propus Guvernului Romaniei preluarea echipajelor de interventie de catre inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta.

Astfel, a fost adoptat un act normativ care prevede suplimentarea cu 338 de posturi a statelor de organizare ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si ale structurilor subordonate din judetele Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu, ce vor fi ocupate prin preluarea personalului cu pregatire paramedicala de la administratiile locale ale judetelor amintite", se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

Acest demers pune in aplicare Legea nr. 78/2020 privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregatire paramedicala din cadrul echipajelor SMURD specializate in acordarea primului ajutor calificat, aflate in finantarea unor unitati ale administratiei publice locale din cele cinci judete mentionate.

Prin aceasta masura se va asigura, pe de o parte, functionalitatea ambulantelor in localitatile Arad, Hunedoara, Petrosani, Targu Mures, Deda-Ibanesti, Tarnaveni, Sarmasu, Sibiu, precum si continuitatea activitatii inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele respective, fara a fi necesar ca personalul sa desfasoare cursuri de pregatire initiala, conditie esentiala in cazul incadrarii unor persoane fara experienta.

Persoanele instruite in acordarea primului ajutor calificat si implicit in asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca de catre unitatile teritoriale ale IGSU, ce se va realiza dupa data de 15 decembrie 2020, va permite marirea capacitatii de gestionare a situatiilor de urgenta de la nivelul comunitatilor respective.

Incendiu la un panou de iluminat din blocul operator al Institutului de Urologie din Cluj-Napoca

Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
Mașină cuprinsă de flăcări în curtea unei societăți comerciale. Cauza probabilă a incendiului VIDEO
ISU Arad au anunțat că o maşină a fost distrusă, miercuri, 24 aprilie, într-un incendiu care a izbucnit în curtea unei societăţi comerciale din Arad. Focul a pornit de la scântei...
#paramedici, #Voluntari, #ISU, #ordin, #transfer, #preluare personal , #SMURD