Codul rosu devine portocaliu, dar efectele raman - se cere starea de alerta - scoli si drumuri inchise

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 23:49
28236 citiri
Codul rosu devine portocaliu, dar efectele raman - se cere starea de alerta - scoli si drumuri inchise

Romania se afla in continuare sub avertizari meteorologice de viscol. Codul rosu, emis in premiera pentru trei judete, a fost inlocuit duminica seara cu un cod portocaliu, pentru opt judete, in timp ce alte noua judete si municipiul Bucuresti se afla sub atentionarea cod galben.

Ultimele avertizari ale meteorologilor arata ca vremea incepe sa se indepte usor, dupa ce, de la ora 15:00, pana la ora 21:00, Buzaul, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea s-au aflat sub avertizare cod rosu, in premiera pentru tara noastra.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Cu toate acestea, vicepremierul Liviu Dragnea cerea declansarea starii de alerta, luni dimineata, pentru aceste trei judete grav afectate de fenomenele meteo.

Vezi ce trenuri au intarzieri sau au fost anulate! [click aici]

Intre timp, scolile raman inchise, luni si marti, in 26 de judete, iar zeci de tiruri asteapta pe marginea drumurilor ridicarea restrictiilor de circulatie, pentru a putea pleca mai departe.

Ziare.com a prezentat si duminica situatia din tara in format LIVE TEXT:

Luni, 00:30 - S-a deschis circulatia pentru toate categoriile de vehicule si pe drumul national DN 1, de la km 39+300 la km 138+000.

Luni, 00:00 - CNADNR informeaza ca s-a deschis circulatia pentru toate categoriile de vehicule pe drumul national DN 5, de km 7+500 la km 59+000.

21:30 - Vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca ii va cere premierului Victor Ponta sa declare starea de alerta in judetele Buzau, Braila si Vrancea, luni dimineata, pentru a putea combate efectele viscolului.

Dragnea vrea sa declanseze starea de alerta in trei judete

21:15 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari de vreme rea, dupa ora 21:00, cand a expirat codul rosu emis pentru pentru prima data in Romania, aflat in vigoare in Buzau, Braila si Vrancea.

Astfel, de duminica seara, ora 21:15, pana luni dimineata, la ora 9:00, este in vigoare codul portocaliu in judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Calarasi, Ialomita si Constanta.

"In intervalul mentionat, viscolul puternic va continua in estul Munteniei, in sudul Moldovei si in Dobrogea. In aceste zone viteza vantului la rafala va depasi temporar 70 km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va mentine foarte redusa", informeaza ANM.

De asemenea, judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Teleorman si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, raman sub atentionare cod galben de viscol.

"In vestul Munteniei si centrul Moldovei va continua sa ninga, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h, iar ninsoarea va fi temporar viscolita", informeaza administratia Nationala de Meteorologie.

In restul tarii nu sunt semnalate fenomene meteo periculoase. O noua informare ANM va fi emisa luni dimineata.

20:25 - 336 utilaje lucreaza pentru deszapezirea strazilor din Bucuresti. Cu taote acestea, utilajele de deszapazire nu au ajuns pe unele strazi laterale din Capitala. In aceste zone bucurestenii au iesit cu lopeti pentru a curata strazile, potrivit Digi24.

In sectorul 3, pe strazile laterale inguste actioneaza pentru deszapezire si camionete modificate, cu plug, mai usor de manevrat in spatii restranse.

20:18 - Un numar de 117 trenuri au fost anulate din cauza vremii, anunta Digi24. In urma cu un minut a ajuns si trenul de la Viena cu o intarziere de 145 de minute.

Sunt intarzieri majore si la plecarea din Bucuresti. De exemplu, trenurile catre Ploiesti Sud si Tragoviste au intarzieri de 100 de minute.

20:00 - In Robeasca, judetul Buzau, o gravida care trebuia sa nasca prin cezariana asteapta de dimineata salvarea, insa masina nu a putut sa ajunga nici pana acum.

Iulian Cadulescu, specialist comunicare Divizia 2 Infanterie, a declarat la Digi24 ca paramedicii de la SMURD care mergeau catre femeie au fost preluati de Divizia 2 Infanterie si impreuna se deplaseza catre Robeasca. Sunt portiuni pe care se inainteaza destul de greu.

19:30 - Vezi ce autostrazi si drumuri nationale sunt inchise!

19:20 - Circulatia rutiera a fost inchisa si pe drumul national DN 2, de la km 152+430 pana la km 180+255, limita judetului Buzau - Focsani, informeaza CNADNR.

19:09 - CNADNR informeaza ca a fost inchisa circulatia rutiera si pe drumul national DN 22, de km 86+365 la km 98+700, intre localitatile Smardan si Macin, din cauza viscolului.

18:47 - Mai multi soferi au ramas inzapeziti in Drajna. Drumurile care duc catre Calarasi, Constanta si Slobozia sunt inchise. Soferii nu mai pot pleca din Drajna. In sala de sport din localitate autoritatile au adus saltele si paturi pentru soferii care au ramas aici, potrivit Digi24.

18:45 - Noua localitati sunt izolate in Vrancea, iar o gravida a fost dusa la spital. Autoritatile au solicitat ajutorul Armatei si IGSU pentru a transporta bolnavii, anunta Digi24.

18:40 - Circulatia rutiera a fost inchisa si pe drumul national DN 2N, de la kilometrul 17 la kilometrul 53, intre Dumbraveni si Jitia, anunta CNADNR, intr-un comunicat remis Ziare.com

18:30 - CNADNR anunta ca a fost inchisa circulatia rutiera pe drumul national DN 2R, km 0+000 km 11+000, Jitia - Vintileasca, din cauza viscolului.

18:13 - Enel Muntenia informeaza ca, la ora aceasta, situatia din teritoriu se prezinta astfel:

  • Ilfov - 2 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate partial si 36 posturi de transformare - sunt afectate partial 3 localitati
  • Giurgiu - 4 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate partial si 25 posturi de transformare - sunt afectate partial 5 localitati
  • Bucuresti - incidente punctuale, in curs de remediere

18:01 - CNADNR anunta ca pe sectorul de drum national DN 7 Sibiu - Rm. Valcea a fost ridicata restrictia de tonaj de 7,5 tone. Circulatia rutiera este deschisa la aceasta ora pentru toate categoriile de vehicule, restrictia ramanand in vigoare doar pentru sectorul de drum Ramnicu Valcea-Pitesti-Gaesti-Bucuresti.

Soferii de TIR, care conduc vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 7,5 tone pot folosi varianta Sibiu - Rm. Valcea - Dragasani - Ganeasa - Caracal (intersectie cu DN 6) -Rosiorii de Vede - Alexandria - Bucuresti, pentru a evita sectorul de drum cu restrictii.

De asemenea, pentru a ajunge in Bulgaria, soferii care conduc masini de peste 7,5 tone trebuie sa aleaga ruta Sibiu - Rm. Valcea - Dragasani - Ganeasa - Caracal (intersectie cu DN 6) - Rosiorii de Vede - Alexandria - Ghimpati (DN 5B) - Giurgiu - Bulgaria.

17:30 - Hypermarketurile au suficiente provizii pentru inca trei - patru zile. Aprovizionarile zilnice au fost intrerupte din cauza blocarii drumurilor. Sunt probleme cu aprovizionarile de legume si fructe proaspete. Cele mai afectate sunt magazinele mici, anunta Digi24.

17:18 - Locuitorii din judetul Ilfov au inceput sa-si scoata singuri masinile din zapada. Pe unele strazi zapada are peste un metru inaltime. Locuitorii din Vidra si Copaceni, doua localitati din judetul Ilfov, au ramas fara curent electric, anunta Digi24.

17:13 - Mii de oameni sunt izolati in cinci localitati din judetul Prahova, unde zapada are trei metri inaltime. "Speram sa ajungem in Colgeac si Boldesti", a declarat Nicolae Popescu, de la ISU Prahova, la Digi24.

16:47 - CNADNR anunta ca circulatia rutiera a fost inchisa pe drumul national DN 21, km 58+000 - km 87+800, Baraganu - Slobozia.

16:37 - CFR Calatori anunta ca trenul IR 1571 Bucuresti-Galati este oprit in gara Buzau, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Pasagerii primesc ceai cald, iar confortul lor termic este asigurat, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Compania anunta ca a suplimentat capacitatea de transport pe ruta Constanta - Bucuresti, deoarece legaturile rutiere sunt inchise din cauza viscolului.

CFR informeaza ca aceia care doresc sa renunte la calatorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat. De asemenea, pasagerii isi pot cumpara bilete direct din tren, la tariful practicat la casele de bilete, in cazul in care n-au avut timp sa-si cumpere bilet pana la urcarea in tren, din cauza modificarilor.

16:32 - CNADNR informeaza ca circulatia rutiera a fost inchisa pe drumul national DN 3B, km 58+000 - km 96+600, Fetesti-Chirana, intersectie cu DN 2A, din cauza viscolului.

16:15 - "Suntem in dispozitiv complet, pentru ca intreaga saptamana va fi dificila in ceea ce priveste intemperiile. Pentru miercuri-joi se anunta din nou situatii speciale. Asta seara ramane comandamentul in functiune, iar maine, imediat ce exista o imbunatatirea a situatiei, trebuie sa trecem la deszapezire si la deblocarea drumurilor", a declarat premierul Victor Ponta, duminica, de la Comandamentul de iarna.

Ponta, apel la populatie: Restrangeti la minim deplasarea! Intreaga saptamana va fi dificila

"Sunt peste 8.000 de oameni in teren - vorbesc de politisti, jandarmi, ISU, CNADNR si Armata. Peste 9.000 de oameni sunt pregatiti sa intervina in continuare. Avem 2.500 de utilaje pe teren", a mai spus premierul.

Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca la nivelul MAI vor fi suplimentate efectivele. In clipa de fata actioneaza 5.130 de cadre, cu peste 1.060 de mijloace si capabilitati de actiune.

28 de drumuri nationate si 57 de drumuri judetene sunt in continuare inchise, a mai spus Oprea.

In Ramnicu Valcea si Sibiu, la cele doua puncte in care tirurile erau oprite, s-a dat drumul circulatiei, pentru a deblcoa Valea Oltului. Totusi, drumurile spre Constanta raman in continuare inchise.

16:06 - PRAHOVA - In judetul Prahova "exista la acesta ora doua drumuri judetene inchise, dar nu a existat nicio localitate in care persoanele care trebuiau sa mearga la spital nu au fost duse", sustine Marius Sersea, prefect de Prahova.

Acesta spune ca s-a intervenit cu autosenilate ale ISU si ale Jandarmeriei. Nu exista localitati izolate, insa exista probleme in sud-estul judetului (Fulga, Salcile). Toate localitatile sunt monitorizate.

La Boldesti-Gradistea localnicii nu pot iesi din casa si au facut tuneluri in zapada. Acolo urmeaza sa ajunga si unitati ale armatei.

Prefectul a declarat ca nu crede ca este cazul ca acestia sa fie evacuati, pentru ca exista alimentare cu energie electrica, iar un camion incarcat cu alimente va ajunge la oameni.

16:04 - BUCURESTI - Prefectura Bucurestiului anunta ca proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto (traseu) de luni, 27 ianuarie, va fi anulata, din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

15:34 - CLUJ - In judetul Cluj nu exista drumuri nationale sau judetene inchise sau blocate, desi circulatia se desfasoara in conditii de iarna, informeaza prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Pȃna in acest moment, nu exista motive pentru inchiderea scolilor din judetul Cluj, cursurile urmȃnd a se desfasura in regim normal", informeaza prefectura Cluj.

15:30 - ARGES - 14 turisti sunt blocati in Valea Valsanului, din Arges. In zona s-au produs si avalanse, iar autoritatile au solicitat interventia armatei.

"Se actioneaza pe drumul de acces cu utilaje de la drumuri judetene si cu militari. Turistii sunt in stare buna, au alimente. Estimam ca in 2 ore se va ajunge la turisti. Se actioneaza cu drujbe pentru taierea copacilor prabusiti.

Daca pe traseu mai sunt obstacole, ii vom aduce la masinile noastre si lasam masinile lor la cabana, iar in zilele urmatoare se vor recupera si autovehiculele", a declarat Cristian Soare, prefectul de Arges, la Digi24.

15:20 - BUZAU - Toate drumurile nationale din Buzau sunt inchise, mai putin DN10 Buzau-Brasov, unde se circula cu restrictie de tonaj (7,5 tone), informeaza Vasile Prahoveanu, ISU Buzau.

15:15 - VRANCEA - "Am convocat comitetele locale de situatii de urgenta, care vor fi in stare de alerta, utilajele vor fi pregatite, am solicitat sprijin de la CNADNR pentru suplimentarea echipajelor, am luat legatura cu Armata si Jandarmeria, am dispus ca la Dumbraveni si Vulturu sa repartizam cate un auto 6x6, am dispus ca la Electrica sa se suplimenteze echipele de interventie", a declarat Catalin Popescu, prefectul jud. Vrancea.

"Am avut gravide care au fost preluate, am trimis si senilatele de la ISU, am avut si probleme in care o persoana gravida a fost ajutata sa ajunga la UPU, monitorizam persoanele dializate. Maine va trebui sa intervenim, dar avem 11 mijloace auto de la Armata plus alte utilaje", a mai spus prefectul.

15:10 - BRAILA - "Am luat masura de a bloca circulatia pe toata drumurile din Braila, inclusiv trecerea bac si speram sa trecem cu bine peste probleme. Intervenim sa ajutam jud. Buzau in zona Robeasca, incercam sa preluam noi o gravida de acolo sa o aducem la noi", a declarat prefectul Gheorghe Obreja.

"Fata de efectivele pe care le-am avut pana acum si am intervenit destul de bine, avem suplimentar 120 de efective, 8 camioane, 5 taburi senilate, inca 5 camioane de 6x6 de la Galati. Am luat legatura cu directorul general de la CNADNR. Astept sa ma sune sa imi spuna ce mijloace imi pot trimite in caz de nevoie", a mai precizat prefectul.

15:00 - Militarii Batalionului 2 Infanterie Calugareni, care actioneaza pe autostrada A1, au reusit sa repuna in trafic la kilometrul 51 o ambulanta care transporta, spre Bucuresti, cinci pacienti cu nevoi urgente de interventie.

Militarii continua interventiile in sprijinul populatiei afectate de caderile masive de zapada si viscol.

14:30 - Militari de la Academia Fortelor Terestre din Sibiu vor duce duminica apa, ceai si eventual mancare celor peste o suta de soferi de TIR care sunt nevoiti de mai bine de 24 de ore sa stationeze in autotrenuri pe marginea DN 1, intre localitatile Vestem si Mohu.

14:22 - "Drumurile din judetele cu cod rosu sunt inchise din momentul intrarii in vigoare a acestui cod. Am stabilit utilajele care au pornit in acele judete pentru a putea face deszapezirea. E vorba de peste 150 de utilaje", a declarat la Digi24 Florin Dascalu, reprezentant CNADNR.

"Se lucreaza pe A1 si A2 pe care speram sa deschidem maine dimineata. La nivel national se intervine acum cu 2.500 de utilaje. Pe A1 sunt 7 masini blocate la km 54, pe A2 sunt 17 autovehicule, iar pe A3 sunt 3 masini abandonate", a mai spus Dascalu.

14:15 - Armata intervine, duminica, in judetul Prahova, unde patru localitati sunt izolate si peste 7.000 de oameni au ramas fara curent electric, relateaza B1 TV.

14:00 - Ion Dumbrava, director operational Electrica, a declarat la Digi 24 ca mai sunt 30 de localitati nealimentate cu energie electrica, iar 13.700 de persoane sunt afectate in continuare de lipsa curentului. "Nu avem stalpi rupti, ci doar conductoare. Avem oameni in teren, am mobilizat tot personalul astfel incat in cel mai scurt timp, cum avem acces sa remediem tot ce se poate remedia astfel incat peste noapte sa nu ramanem nealimentati", a declarat Ion Dumbrava.

13:35 - Zeci de turisti au ramas blocati in statiunile montane din Arges, Dambovita si Gorj, anunta Romania Tv.

13:27 - Unitatile de invatamant vor fi inchise luni si marti in 26 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori si viscol, au anuntat membrii comandamentului de iarna reunit la Guvern.

13:15 - Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a declarat duminica, pentru Agerpres, ca a vorbit cu toti rectorii de universitati pentru a da posibilitatea studentilor din zonele afectate de vremea nefavorabila, care nu pot ajunge la examene, sa le sustina la o alta data.

13:03 - Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, duminica, in cadrul comandamentului de iarna, ca nu mai exista persoane disparute sau oameni izolati care sa se afle in situatii critice.

12:55 - Au fost suspendate cursurile, luni, si in scolile dambovitene Tartasesti si Bezdead, din cauza zapezii. Nu se va invata nici la Colegiul Economic Ion Ghica Targoviste si nici la Colegiului National C.Cantacuzino.

12:40 - PREMIERA PENTRU ROMANIA. In jurul orei 13:00 se va emite un cod rosu pentru Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea, valabil intre orele 15 si 21, a anuntat directorul ANM Ion Sandu.

12:30 - Drumul spre Ranca a fost redeschis, anunta Digi24. De la ora 12:00 se circula pe ambele sensuri de mers in conditii de iarna.

12:20 - Mihai Polinschi, de la serviciul de Ambulanta Galati, a declarat ca intr-o ora se va ajunge la femeia gravida din Corni, jud. Galati, dupa ce se va pleca cu un snowmobil. Moasa din zona se afla la femeie. "Daca ajungem dupa ce a nascut gravida, vom lua nou-nascutul si lauza si ii vom duce la Maternitatea din Targu-Bujor". Are 23 de ani, 38 de saptamani, iar durerile sunt de aproape 2 zile. Ambulanta s-a blocat la 5 kilometri de Varlez, comuna Corni. In urma cu un sfert de ora s-a solicitat si interventia Armatei.

11:50 - Un barbat fara adaport, de 61 de ani, din Iasi a fost gasit mort, duminica, informeaza B1 TV. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi, Diana Cimpoesu, barbatul ar fi murit din cauza hipotermiei.

11:35 - O ambulanta care trebuia sa preia organe pentru un transplant a ramas blocata in nameti, langa Pitesti. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au preluat echipa de medici din judet in judet, pana la Craiova, informeaza Romania Tv.

11:26 - In peste 10.000 de locuinte din 11 localitati ale judetului Arges alimentarea cu energie electrica este intrerupta, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

11:20 - Circulatia in zona Prelungirea Berceni a fost reluata, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Primaria sectorului 4. "Pe parcursul noptii precedente, sub coordonarea Primarului Cristian Popescu - Piedone, bateriile de utilaje apartinand S.C. REBU S.A. au efectuat treceri succesive in zona Prelungirea Berceni, reusind deblocarea acestui sector de drum care este in prezent, practicabil, in conditii de iarna", se arata in comunicat.

11:05 - O femeie gravida din Corni, jud. Galati, trebuie sa ajunga la spital. Mai multe masini au plecat catre femeie, a declarat Eugen Chirita, purtatorul de cuvant al ISU Galati.

10:58 - A fost deschisa circulatia rutiera pe DN 5, km 19+700 - km 59+000, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

10:45 - Zece trenuri se afla in continuare blocate pe Valea Prahovei din cauza caderilor de copaci.

Zece trenuri blocate pe Valea Prahovei din cauza caderilor de copaci

10:35 - 321 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport, 63 au fost salvate si 22 asistate medical, pana duminica dimineata, cand mai erau opt oameni blocati in autovehicule, trenuri sau gari, arata cel mai recent bilant al MAI.

10:23 - Si scolile din Buzau si Ialomita vor fi inchise luni.

10:10 - S-a deschis soseaua de centura intre Jilava si Bragadiru.

10:00 - Scolile din Bucuresti vor fi inchise luni, a anuntat primarul Sorin Oprescu.

Iarna in Romania: Scoli inchise in Bucuresti si in trei judete, din cauza viscolului

09:45 - Cei doi barbati din judetul Braila care au ramas blocati in nameti au fost salvati, anunta Digi 24. Cei doi plecasera sambata seara cu un tractor catre o ferma dintr-o comuna. Tractorul s-a stricat, iar barbatii au sunat dupa ajutor la 112.

09:38 - Meteorologii avertizeaza ca in Muntii Fagaras exista un risc insemnat de producere de avalanse. Stratul de zapada a crescut duminica dimineata la 1,35 metri in Muntii Fagarasului, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac (judetul Sibiu).

09:30 - Mai multe ambulante incearca sa ajunga la bolnavi din judetul Buzau, intre care se afla si un copil cu convulsii, insa autosanitarele inainteaza extrem de greu din cauza viscolului puternic si a stratului foarte mare de zapada, transmite Mediafax.

09:22 - Toate scolile din Braila, cu exceptia celor din municipiu, vor fi inchise luni si marti din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat Iulian Danielescu, inspector sef ISJ Braila, la Realitatea Tv.

09:15 - Un barbat a fost gasit mort, duminica dimineata, in localitatea vsluiana Tutova. Barbatul a fost gasit cazut in zapada in fata magazinului din localitate, informeaza Romania Tv. Se pare ca acesta suferea de epilepsie

09:10 - Aproape o suta de calatori sunt blocati, de mai bine de sase ore, intr-un tren in gara Campina dupa ce un cablu de inalta tensiune s-a rupt, informeaza Digi24. Este vorba de trenul Bucuresti - Sighetu Marmatiei.

09:07 - Florin Dascalu, consilier al directorului CNADNR, a declarat la Realitatea Tv ca prioritatea Companiei este sa deszapezeasca A1, iar apoi se va trece si la scoaterea masinilor din nameti.

09:00 - Mai multe masini implicate sambata in accidentul in lant de pe autostrada Bucuresti-Pitesti sunt in continuare blocate in nameti. Din fericire insa, in autoturisme nu se afla nicio persoana.

08:43 - Zeci de mii de gospodarii din sapte judete nu au curent electric. Echipele de interventie ale CEZ Distributie actioneaza pentru remedierea avariilor provocate de viscol in Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Mehedinti, Arges si Teleorman, anunta Romania Tv.

08:25 - Centura Capitalei este inchisa de la Bragadiru pana la Jilava. Politia Rutiera a luat aceasta masura pentru ca masinile puteau sa ramana blocate, informeaza Realitatea Tv.

08:15 - Mai multi copaci s-au prabusit pe calea ferata, noaptea trecuta, intre statiile Valea Lunga si Comarnic. Echipele de interventie desfasoara operatiuni de taiere a copacilor si remedierea defectiunilor survenite la linia de contact, anunta CFR. Trenurile aflate in grafic stationeaza in garile de pe traseu, acestea urmand sa inregistreze intarzieri semnificative la sosirea in statiile de destinatie.

08:05 - Linia de cale ferata Ploiesti - Urziceni este inchisa din cauza viscolului si a zapezii.

08:00 - 20 de sate din Valcea nu au curent electric.

07:53 - CFR anunta ca din cauza ninsorii viscolite se circula in continuare cu limitare de viteza de 50km/h pe tronsoanele Bucuresti - Ploiesti, Bucuresti - Fetesti si Faurei - Tandarei, intre statiile Dudesti - Spicu, iar pe sectiile de circulatie Bucuresti Baneasa - Lehliu - Fetesti, Faurei - Urziceni, Ploiesti - Adjud, Barbosi - Tecuci - Marasesti si Slobozia - Ciulnita - Calarasi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel.

07:45 - Porturile maritime raman in continuare inchise, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial.

07:40 - Doua persoane se afla blocate in nameti in Braila, de mai bine de opt ore. Acestea se afla intr-un tractor, iar prefectul de Braila a spus la Realitatea Tv ca din cate stie au mancare si combustibil. Autoritatile incearca sa intervina pentru a-i scoate din zapada.

07:30 - Pe noua drumuri nationale importante sunt instituite restrictii de tonaj:

  • DN1 Brasov - Ploiesti (peste 7, 5 tone)
  • DN1A Brasov - Sacele - Cheia - Valeni de Munte - Ploiesti (peste 7, 5 tone)
  • DN1B Ploiesti - Mizil (peste 7,5 tone)
  • DN2A Giurgeni (Ialomita) - Constanta (peste 7,5 tone)
  • DN7 tronsonul Pitesti - limita cu jud. Valcea (in jud. Arges) si tronsonul Valea Mare - Tartasesti (in jud. Dambovita) - peste 7, 5 tone
  • DN10 Buzau - Siriu (Buzau) - peste 7,5 tone
  • DN22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanta) - peste 7,5 tone
  • DN71 tronsonul Baldana - Fieni (peste 7,5 tone) si tronsonul Fieni - Moroieni - limita cu jud. Prahova (peste 3,5 tone)
  • DN72 Gaesti - Targoviste - Moroieni (Dambovita) - peste 7,5 tone

07:20 - Peste 20 de drumuri nationale sunt inchise din cauza vremii.

  • DN1B Mizil (Prahova) - Buzau
  • DN1D Albesti (Prahova) - Urziceni (Ialomita)
  • DN2 Afumati (Ilfov) - limita cu jud. Vrancea
  • DN21 Calarasi - Slobozia (Ialomita)
  • DN21A Baraganu (Constanta) - Tandarei (Ialomita)
  • DN22 tronsonul Ramnicu Sarat (Buzau) - Braila si tronsoanele Smardan - Garvan si Baia - limita cu jud. Constanta (Tulcea)
  • DN22A Ciucurova (Tulcea) - Harsova (Constanta)
  • DN22D Macin - Horia - Ciucurova (Tulcea)
  • DN22E Garvan - I.C.Bratianu (Tulcea)
  • DN22F Horia - Nalbant (Tulcea)
  • DN23 Olaneasca (Braila) - Braila
  • DN23A Gologanu - Ciorasti (Vrancea)
  • DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea)
  • DN24D Varlezi - Tulucesti (Galati)
  • DN2A Urziceni - Slobozia (Ialomita)
  • DN2B Buzau - Vizireni (Buzau)
  • DN2C Costesti (Buzau) - Slobozia (Ialomita)
  • DN2N Bogza - Dumbraveni (Vrancea)
  • DN3 Fundulea (Calarasi) - Calarasi
  • DN31 Calarasi - Oltenita (Calarasi)
  • DN4 Bucuresti - Oltenita (Calarasi)
  • DN41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu)
  • DN5 Centura Bucuresti - Giurgiu
  • DN67C Novaci - Ranca (Gorj)
  • DN73 Campulung (Arges) - Fundata (Brasov)
  • DN Centura Bucuresti Bragadiru - Jilava (Ilfov)

06:45 - Traficul rutier este intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe A1 Bucuresti - Pitesti; A2 Bucuresti - Fetesti; A3 Centura Bucuresti - Ploiesti.

Autoritatile le recomanda soferilor sa se informeze cu atentie cand isi stabilesc traseul, daca trebuie sa porneasca la drum, iar masinile trebuie sa fie pregatite de iarna.

De asemenea, cetatenii sunt rugati sa apeleze Ambulanta doar daca este absolut necesar, pentru a nu suprasolicita sistemul, in conditiile in care deja multe echipaje se afla in misiune, iar pe sosele se circula cu mare dificultate.

Secretarul de stat Raed Arafat a dat asigurari ca ambulantele ii vor transporta pe oameni la spital, daca este vorba intr-adevar de urgente medicale, iar ministrul interimar al Internelor, Gabriel Oprea, a declarat ca peste 9.000 de cadre MAI si MApN (politisti, jandarmi, pompieri si militari) intervin si sunt pregatite sa intervina.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
#iarna viscol, #zapada viscol cod portocaliu, #drumuri blocate zapada, #cod rosu zapada, #prognoza meteo, #drumuri inchise , #zapada