A doua zi de canicula - Zeci de lesinuri in strada si sute de apeluri la Ambulanta

Marti, 07 Iulie 2015, ora 20:34
3533 citiri
A doua zi de canicula - Zeci de lesinuri in strada si sute de apeluri la Ambulanta
Foto: Ziare.com

Peste 550 de solicitari au fost primite, marti, in primele opt ore ale zilei, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABI), majoritatea urgente, printre aceste fiind 23 de lesinuri in locuri publice, SABI suplimentand efectivele cu 10 echipaje, a declarat managerul Alis Grasu.

In primele opt ore ale zilei, SABI a inregistrat 555 de solicitari, intre care aproape 300 de urgente.

In total, 56 de persoane au lesinat in acest interval, 23 dintre lipotipii producandu-se in spatii publice.

Romania fierbe sub cod de canicula: ce record a fost doborat marti si cat au indicat termometrele

Tot marti au mai fost solicitari pentru 55 de cazuri de febra, 20 de dureri toracice si 21 de hipertensiune arteriala, a mai spus managerul SABI, dr Alis Grasu.

"Cand am vazut cat este de cald am adus 10 echipaje in plus. Noaptea vor fi doar doua (in plus) ", a mai spus dr Alis Grasu.

La randul lui, coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a spus ca a avut trei cazuri de lesin, dar nu le poate asocia neaparat cu canicula.

"Nu putem vorbi de cresterea numarului de solicitari din cauza caniculei, oricum aceste cazuri sunt gestionate de Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov", a mai spus Oprita.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat ca valul de caldura se va intensifica si va cuprinde, marti, cea mai mare parte a tarii, o avertizare cod galben fiind emisa pentru Bucuresti si judetele Maramures, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

Judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare sunt sub avertizare cod portocaliu de canicula marti.

Mai multe puncte de prim ajutor si 20 de corturi medicale anticanicula au fost amenajate in Capitala, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#canicula Bucuresti lesinuri, #canicula Bucuresti iulie 2015 , #ambulanta