7 controale la cantina Universitatii Bucuresti

Joi, 02 Iulie 2020, ora 18:522663 citiri
7 controale la cantina Universitatii Bucuresti
Foto unibuc.ro

De sapte ori au efectuat controale reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada ianuarie 2019 - iunie 2020, la cantina Universitatii din Bucuresti.

In urma actiunilor ANSVSA s-au dat sanctiuni contraventionale si a fost suspendata activitatea unitatii de alimentatie in doua randuri.

S-a descoperit ca in unitatile de alimentatie publica tip restaurant, snack bar, cantina si bistro nu s-au respectat normele de igiena, motiv pentru care cantina Universitatii a fost inchisa in perioada 29.01.2019 -29.03.2019.

Si in decembrie 2018, ANSVSA a pus lacatul pe cantina si a amendat administratorul acesteia cu 30.000 lei, in urma unor nereguli.

Explicatiile Universitatii

"Din cele 7 controale mentionate de ANSVA in cazul Universitatii din Bucuresti, 5 au vizat cantina, asa cum precizeaza insasi institutia mai sus mentionata. Mai mult, din cele 5 controale efectuate in perioada 2019-2020, deci unele mai vechi de un an, in cazul a 3 controale s-a constatat ca situatia reclamata prin tot atatea sesizari nu se verifica, deci totul a fost in regula. Ultimul astfel de control, facut tot ca urmare a unei sesizari, a avut loc 14.02.2020 iar reprezentantii ANSVSA au constatat ca cele reclamate nu se confirma. Toate procesele verbale confirma cele de mai sus.

Referitor la situatia din 13 decembrie 2018, ANSVSA a constatat ca o cantitate de 101 kg de piept de pui dezosat nu a fost depozitata corespunzator, "deficiente privind schimbarea starii termice" fiind formularea folosita de ANSVSA in procesul verbal. Cu alte cuvinte, carnea care urma sa fie gatita in acea zi a fost depozitata in camera de congelare la temperaturi de -18 grade, si nu in camera frigorifica, la temperaturi de 0-4 grade Celsius.

Toate recomandarile facute de inspectorii ANSVSA au fost remediate de catre universitate. Mai mult decat atat, in perioada decembrie 2018- martie 2019 universitatea a realizat ample lucrari de renovare in spatiile de gatit si de servire ale cantinei", precizeaza Universitatea Bucuresti, pentru Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News