5 milioane de euro pentru modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 22:241856 citiri
5 milioane de euro pentru modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud
Foto: Arhiva

Modernizarea statiei CF Calarasi Sud va costa aproape cinci milioane de euro.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea statiei CF Calarasi Sud, in valoare de 20,22 milioane lei, fara TVA (4,83 milioane euro, fara TVA).

Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25%, si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud este cuprinsa in proiectul "Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania". Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, iar Autoritatea Contractanta este CNCF CFR - SA.

Proiectul Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania face parte din Programul Operational Sectorial (POS-T) 2007-2013 - axa prioritara 2 - si este finantat din fonduri FEDR si de la bugetul de stat.