4 ani de la Colectiv: Coroana lui Iohannis si mesajul lui Dancila

Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 12:04
4225 citiri
4 ani de la Colectiv: Coroana lui Iohannis si mesajul lui Dancila
Foto: Administratia Prezidentiala

Premierul demis Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis au marcat implinirea a patru ani de la tragedia din clubul Colectiv.

Presedintele Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineata, si a depus o coroana cu flori la fostul club Colectiv. Seful statului nu a facut insa nicio declaratie si nici nu a transmis vreun mesaj prin Administratia Prezidentiala.

La randul sau, premierul demis a transmis pe Facebook un mesaj.

"30 octombrie 2015 ramane in memoria noastra una dintre cele mai triste zile, in care s-au frant destinele a zeci de tineri.

Aceasta cumplita tragedie trebuie sa pastreze vie constiinta societatii si sa redestepte cele mai profunde sentimente: iubirea fata de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar si respectul si grija pentru viata si siguranta cetateanului", a scris Dancila pe Facebook.

Premierul demis a adaugat ca este nevoie sa deschidem ochii si sa recunoastem cand lucrurile nu functioneaza si sa le indreptam impreuna, institutii si autoritati ale statului, forte politice si societate civila, "sa intervenim cat mai rapid impotriva actelor care ne pun in pericol siguranta".

"Masurile de interventie rapida, de imbunatatire a legislatiei si a serviciilor medicale trebuie dezvoltate si permanent adaptate realitatii. Este nevoie de continuarea investitiilor in sanatate, in mijloace de salvare, in pregatirea personalului, precum si in tot ce presupune salvarea de vieti omenesti. Ramane un drum greu, care trebuie insa parcurs cu asumare si consistenta", a continuat ea.

Dancila a precizat ca in ceea ce o priveste va sustine cu fermitate orice proiect menit sa contribuie la cresterea sigurantei cetateanului, imbunatatirea serviciilor medicale si cele de interventie rapida.

"Raman alaturi de familiile indurerate, care au pierdut oameni dragi. Totodata, doresc multa sanatate celor raniti in cumplitul incendiu si puterea de a-si vindeca ranile trupului si ale sufletului!", a incheiat ea.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iohannis coroana Colectiv, #Dancila mesaj Colectiv , #Colectiv