17 oameni salvati intr-o singura zi pe partiile din Poiana Brasov: "Recomandam schiorilor incepatori sa nu mai aleaga partii peste nivelul lor de pregatire"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 23:272942 citiri
17 oameni salvati intr-o singura zi pe partiile din Poiana Brasov: "Recomandam schiorilor incepatori sa nu mai aleaga partii peste nivelul lor de pregatire"
Cozile uriase fotografiate in Poiana Brasov FOTO Hepta

Salvamontistii din Poiana Brasov au fost solicitati sa intervina luni, 1 februarie, in cazul a 17 persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce practicau sporturi de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

''O zi cu multe evenimente si cu multe persoane ramase blocate pe partiile de schi din partea superioara a masivului, dupa inchiderea instalatiilor de transport pe cablu. Astazi, 01.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 14 cazuri, insumand 17 persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite in sprijin, catre unitatile spitalicesti'', se arata pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Brasov.

O coada uriasa a fost fotografiata la urcarea pe partiile din Poiana Brasov, aglomeratia fiind cauzata de prima zi de vacanta a elevilor.

Salvamontistii vin si cu recomandari pentru schiorii incepatori: sa nu mai urce in masiv in apropierea orei de inchidere a instalatiilor de transport pe cablu si sa nu mai aleaga partii care sunt peste nivelul lor de pregatire.

''Recomandam schiorilor incepatori, care nu sunt insotiti de un monitor de schi, sa nu mai urce in masiv in apropierea orei de inchidere a instalatiilor de transport pe cablu si sa nu mai aleaga partii care sunt peste nivelul lor de pregatire, atat fizica, cat si tehnica. Acestia ar trebui sa ramana pe partiile destinate incepatorilor, de la baza masivului - partia Bradu si partia Stadion. Partiile din partea superioara sunt foarte lungi, cu sectiuni foarte inclinate si se adreseaza nivelurilor medii si avansate'', precizeaza salvamontistii.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 230 de cazuri, implicand 237 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Mai puteti citi:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News