135 de eurodeputati socialisti au intors spatele PSD si au votat pentru Rezolutia privind Romania

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 16:40 5034 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

135 de eurodeputati socialisti, care fac parte din SD, aceeasi familie a PSD, au votat pentru Rezolutia privind respectarea statului de drept in Romania adoptata, marti, de Parlamentul European.

Doar 23 de eurodeputati socialisti, cei mai multi fiind din PSD, au votat impotriva, si anume Balcytis, Bostinaru, Cozzolino, Cristea, Dalli, Fajon, Frunzulica, Gasbarra, Grapini, Kouroumbashev, Krehl, Maňka, Nekov, Nica, Pascu, Pavel, Poche, Popa, Smolkova, Tanasescu, Tapardel, Weidenholzer, Zoana.

Iata lista eurodeputatilor socialisti care au votat Rezolutia:

In total, 473 de eurodeputati au votat pentru, 151 impotriva si au fost si 40 de abtineri. PNL a decis ca europarlamentarii liberali sa voteze Rezolutia.

Rezultatele votului (paginile 71-72) arata ca din familia politica PPE doar Ramona Manescu a votat impotriva rezolutiei, iar Csaba Sogor (UDMR) s-a abtinut, ceilalti europarlamentari romani din PNL si UDMR votand pentru rezolutie. Toti europarlamentarii PSD si ALDE au votat impotriva.

Parlamentul European a adoptat, marti, la capatul unui an in care autoritatile de la Bucuresti au primit mai multe avertismente internationale sa opreasca modificarile aduse legislatiei din Justitie, o rezolutie extrem de critica privind respectarea statului de drept in Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News