Cum îți definești stilul vestimentar? 3 pași simpli

Advertorial
Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 17:52
4238 citiri
Cum îți definești stilul vestimentar? 3 pași simpli
FOTO: shutterstock.com

Un stil vestimentar bine definit te ajută să îți exprimi personalitatea și creativitatea fără efort. Hainele potrivite pot să te pună în valoare, să te facă să strălucești și să îți confere încredere în tine.

Dacă te-ai hotărât că este momentul să îți definești propriul stil vestimentar, află din acest articol cum poți face asta prin câțiva pași simpli.

Rezervă-ți o zi în care să probezi diferite haine și accesorii

Primul pas în definirea stilului vestimentar este să știi ce ți se potrivește, ce te face să te simți bine și ce te pune în valoare. Dacă nu te regăsește în hainele tale, este momentul să probezi noi ținute.

Achiziționarea unui nou obiect vestimentar poate fi destul de stresantă pentru unii oameni - trebuie să probezi o mulțime de produse, să alergi din magazin în magazin, să compari prețurile, totul într-o perioadă cât mai scurtă de timp.

Așadar, în loc să te simți presată de timp și bani, alege o zi în care să te plimbi prin magazine, să analizezi hainele, totul fără presiunea de a cumpăra ceva neapărat. Astfel ai timp să probezi fiecare obiect vestimentar sau accesoriu care îți atrage atenția, fără grabă ori stres. Mai mult, încearcă și articole din afara zonei tale de confort și poți avea surprize plăcute.

De exemplu, poți proba diferite modele de ochelari de soare unisex de la Lensa.ro, care să te ajute să ieși în evidență și să ai un outfit modern fără prea mult efort.

De asemenea, dacă găsești un anumit articol vestimentar care îți depășește bugetul, această opțiune îți lasă timp la dispoziție să pui deoparte banii necesari pentru acesta sau să revii și să îl achiziționezi în perioada reducerilor.

Un alt avantaj este că nu vei mai face cumpărături impulsive pe care ai putea să le regreți sau pe care nu vei avea cu ce să le asortezi. Poți să revii după câteva zile și să achiziționezi doar acele articole care ți se potrivesc cu adevărat și pe care le-ai putea purta în cât mai multe contexte.

Alege-ți o muză

Fiecare persoană este, voluntar sau nu, inspirată de alta. Adesea, influența poate veni de la mai mult de o singură persoană. De aceea, inclusiv stilul tău vestimentar poate reprezenta un mix între diferiți oameni. Dacă nu ai deja o persoană al cărei stil să te inspire, caută pe Internet imagini cu diverse celebrități și alege-le pe cele care te atrag cel mai mult.

Este foarte important să ai în vedere că există o diferență între un stil vestimentar pe care îl admiri versus unul pe care chiar vrei și poți să-l adopți. Nu uita că multe dintre hainele vedelor sunt potrivite pentru scenă și apariții pe covorul roșu, dar tocmai acest lucru nu le face ideale și pentru viața de zi cu zi.

Indiferent dacă ești influențată de stilul unor actrițe clasice precum Audrey Hepburn sau Elizabeth Taylor, de cel neconvențional al Madonnei sau Grace Jones, de cel urban chic al Rihannei ori Dua Lipa, trebuie să ții cont de ce haine și accesorii se pliază și pe stilul tău de viață.

Creează-ți un mood board cu diferite ținute, accesorii, volume și imprimeuri pe care ai vrea să le adopți și probează în magazine articole similare, astfel încât să te asiguri că sunt cele potrivite pentru tine.

Fă ordine în dulap

Pe măsură ce te apropii de imaginea pe care vrei să o creezi, vei începe să privești lucrurile pe care deja le ai în dulap cu alți ochi. Cel mai probabil, porți aceleași haine de mult timp, nu neapărat pentru că le-ai ales strategic, ci pentru că îți sunt familiare. Este timpul să devii mai meticuloasă în legătură cu ceea ce porți.

Analizează-ți garderoba curentă, piesă cu piesă, pentru a determina ce elemente vrei să păstrezi din ea. Uneori, acest lucru este destul de dificil, deoarece te-ai obișnuit, chiar atașat de unele modele. Însă, dacă păstrezi haine doar pentru că sunt confortabile, nu vei face decât să repeți vechile tipare, pe care vrei să le eviți.

Păstrează doar lucrurile care se potrivesc noului stil și ia-ți adio de la celelalte. Renunță și la hainele uzate, cu mărimi nepotrivite sau care nu te avantajează. Un dulap cu o garderobă ce ți se potrivește nu înseamnă un dulap plin de haine pe care eviți, de fapt, să le mai porți. Țelul final este să creezi o garderobă cuprinzătoare din mai puține elemente, în care acestea se potrivesc cu succes între ele și astfel ia naștere noul tău stil.

Urmează acești trei pași simpli și vei reuși mult mai ușor să-ți redefinești stilul vestimentar, indiferent de influențele pe care vrei să le adopți.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#stil vestimentar, #definire stil vestimentar , #stiri life style