Sticlă de whisky vândută cu 488.000 de dolari! Cine este excentricul cumpărător

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 09:24 3549 citiri
Sticla de o jumătate de milion de dolari FOTO facebook

O sticlă rară de whisky oferită într-un magazin duty-free de pe aeroportul din Istanbul a fost vândută pentru suma incredibilă de 488.000 de euro.

Descrisă ca fiind un whisky Yamazaki de 55 de ani, extrem de limitat, aceasta a fost pusă în vânzare la unul dintre punctele de vânzare Unifree Duty Free din aeroport începând cu decembrie 2021.

Conform airport-world.com, clienții au fost invitați să liciteze pentru a avea șansa de a achiziționa prețioasa licoare. În total, opt clienți interesați au făcut o ofertă valabilă, sticla fiind cumpărată de un chinez.

Cel mai vechi whisky single malt din istoria Casei Suntory este un amestec de trei single malt-uri excepționale din anii 1960, cu componente distilate sub supravegherea fondatorului Suntory, Shinjiro Torii.

După ce a lansat 100 de sticle în 2020 în Japonia printr-un sistem de loterie, Suntory a extins lansarea în 2021, oferind un lot foarte limitat de alte 100 de sticle în restul lumii, un număr de sticle fiind alocat unor parteneri cheie din domeniul Travel Retail.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News