Un an de la moartea lui Steve Jobs - Apple, mai puternica decat oricand (Video)

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 10:36
2235 citiri
Un an de la moartea lui Steve Jobs - Apple, mai puternica decat oricand (Video)
Foto: Reuters

La un an dupa moartea sa, Steve Jobs continua sa fie ghid spiritual pentru Apple. De cand Jobs a parasit aceasta lume, compania pe care a fondat-o, in 1976, a devenit cea mai valoroasa companie din lume.

Actiunile ei au crescut cu peste 70 de procente, in ultimul an. Noul iPhone 5 se vinde ca painea calda in peste 30 de tari.

Recent, Apple si-a "umflat muschii" in fata rivalului Samsung, dupa ce a castigat un proces de un miliard de dolari.

Gigantul al carui simbol este marul muscat este, potrivit NBC, in multe privinte, mai puternic si mai bun decat oricand.

Cu toate acestea, Apple se afla la rascruce. Fara Steve Jobs care sa functioneze precum un "guru spiritual", viitorul pe termen lung al companiei ar putea ajunge in pericol. Deocamdata, Apple nu a iesit din procesul de vindecare, dupa disparitia sefului lor.

"Adevarata intrebare este cat va ramane Apple in top? Unde va fi peste 10 ani?", se intreaba Neil Hughes, editor al site-ului Apple Insider, care urmareste tot ce se intampla in interiorul companiei.

Povestea lui Steve Jobs

Omul a carui disparitie a intristat, anul trecut, pe toata lumea s-a nascut pe 24 februarie 1955, la San Francisco, avandu-i ca parinti pe studentii Joanne Carole Schieble si Abdulfattah "John" Jandali, imigrant sirian, potrivit unei biografii a cofondatorului Apple, realizate de Bloomberg.

Jobs declara in 1997 intr-un articol din revista "New York Times Magazine" ca nu doreste sa vorbeasca despre parintii sai biologici, din motive de intimitate. Steve a fost adoptat de Clara si Paul Jobs, care l-au numit Steven Paul Jobs si l-au crescut in suburbiile californiene Mountain View si Los Altos.

Jobs a terminat liceul Homestead din Cupertino in 1972, alaturi de Wozniak, viitorul sau partener de afaceri. S-a inscris apoi la Reed College in Portland, Oregon, dar a renuntat dupa numai un semestru.

A urmat introducerea in lumea computerelor, Steve angajandu-se la dezvoltatorul de jocuri video Atari. Pleaca de acolo si, in 1976, Jobs, Wozniak si Ron Wayne fondeaza Apple. La numai 15 zile dupa infiintarea firmei, Wozniak si Jobs lanseaza Apple II, care a devenit unul dintre primele computere personale de succes.

"Luna de miere" a companiei de succes care a crescut incet dar sigur a continuat pana in august august 2004, cand Jobs, in varsta de 49 de ani, a anuntat pentru prima data public ca are cancer. In ianuarie 2009, Jobs anunta ca i-a cedat atributiile "de zi cu zi" lui Tim Cook pana in iunie, afirmand ca problemele sale de sanatate sunt mai grave decat a crezut initial. El noteaza insa ca va ramane implicat in deciziile strategice majore.

29 iunie 2009, Apple a anuntat revenirea lui Jobs la lucru. Actiunile companiei crescusera cu 70 la suta din 15 ianuarie.

La 24 august 2011, Jobs demisioneaza din functia de director general al Apple, predandu-i functia lui Tim Cook si preluand titlul de presedinte al companiei.

Pe 5 octombrie 2011, Apple anunta moartea lui Steve Jobs. "Geniul, pasiunea si energia sa au fost sursa a nenumarate inovatii care ne imbogatesc si imbunatatesc viata", scrie compania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#un an moarte Steve Jobs, #Apple moarte Steve Jobs , #Apple