Secretele murdare ale lui Steve Jobs, intr-un dosar la Pentagon

Marti, 12 Iunie 2012, ora 13:05
8351 citiri
Secretele murdare ale lui Steve Jobs, intr-un dosar la Pentagon

Documente secrete ale Pentagonului arata ca, in anii '80, Steve Jobs se temea ca fiica sa va fi rapita, pentru rascumparare.

In plus, fondatorul Apple s-a drogat cu LSD, in adolescenta, iar in 1975 a facut inchisoare pentru ca nu si-a platit o amenda rutiera pentru depasirea vitezei regulamentare, scrie Los Angeles Times.

Documentele sunt incluse intr-un dosar realizat incepand cu 1988, de catre Serviciul de Investigatii al Pentagonului, o parte dintre ele fiind obtinute de revista online Wired, publicate ulterior in toata presa americana.

Dosarul a fost intocmit pentru ca Jobs ceruse aprobare speciala de securitate, atunci cand a condus compania Pixar. Nu se stie de ce a avut nevoie de aprobare, dar intr-o biografie neoficiala a fostului sef al Apple, scrisa de Walter Isaacson, se afirma ca Steve Jobs ar fi facut, in acea perioada, afaceri cu agentiile de securitate americane, adunand informatiile furnizate de sateliti si de avioanele americane spion.

Tot in aceeasi biografie, Isaacson a scris ca fondatorul Apple a fost dispus "sa declanseze un razboi termonuclear" contra Google din cauza sistemului de operare Android "pentru ca acesta este un produs furat".

In cadrul chestionarelor completate pentru marirea nivelului de securitate, la Pentagon, Jobs a fost intrebat cum ar putea fi santajat. "Am o fiica si ma tem ca ar putea fi rapita, dar mai degraba mi s-ar cere rascumparare in bani in locul secretelor pe care le stiu eu", a raspuns Steve Jobs.

In cererea sa depusa la Pentagon, Jobs a mai dezvaluit ca in adolescenta a consumat mai toate drogurile raspandite in randul tinerilor: LSD, marijuana si hasis.

"Am inghitit LSD in perioada 1972-1974. Cred ca s-a intamplat de vreo 15 ori si ori l-am pus pe un cub de zahar, ori pe jeleu. De obicei, ma drogam cand eram singur. Nu pot descrie efectele pe care LSD-ul le-a avut asupra mea, desi cred ca a fost o experienta de viata pozitiva si ma bucur ca am avut ocazia sa o traiesc", a marturisit cel care avea sa devina, ani mai tarziu, unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

Jobs a mai admis ca a fumat marijuana si a mancat briose cu marijuana, cam de doua ori saptamanal, in perioada 1972-1976. Intr-un alt document, semnat tot de el, Steve Jobs scrie ca "marijuana si hasisul m-au relaxat si m-au determinat sa fiu creativ".

Un alt secret pe care prea putini l-au stiut despre Jobs a fost acela ca, in 1975, a fost arestat in Eugene (Oregon), pentru ca nu si-a platit o amenda de 50 de dolari. La vremea respectiva, avea 20 de ani.

"Pentru ca nu aveam antecedente si nu am fost prins consumand alcool la volan, mi-au dat drumul dupa cateva ore si dupa ce am platit amenda", a scris Jobs, in declaratia sa.

Steve Jobs a decedat anul trecut, dupa ce a pierdut batalia cu cancerul.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Steve Jobs dosar Pentagon, #Steve Jobs droguri tinerete, #Steve Jobs secrete , #stiri Steve Jobs
Comentarii
Poza ReCe
ReCe
rank 5
"Steve Jobs se temea ca fiica sa va fi rapida, pentru rascumparare."
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
Numele alternativ al lui Steve Jobs